Till innehåll på sidan
sophie12

lite uppdatering fran Tanzania!

Nu ar vi pa plats i Bukoba igen. Vi landade har for 10 dagar sedan och under de 10 dagarna vi har varit her har vi hunnit med allt kenns det som.  Varit pa sjukt mycket sightseeing, atit jattemycket mat och upplevt den speciella Tanzanianska tiden.

Ja, juste, vi blir even kallade Mzungu i varje horn. 🙂  Det er lite kul att bli kallad det och samtidigt far man reda pa att man blir veldigt uppmerksammad! Aldrig en ledig stund. 😉

Sa, den dorsta veckan bodde vi alla pa ett hotell i Bukoba, ELCT hotel. Mycket fint hotell och alla var valdigt trevliga, standarden var veldigt bra. Det enda jag hade nagot att sega till om var att det var iskallt vatten. Men overlevde gjorde jag. Unde veckan i Bukoba sa akte vi runt pa de skumpiga sma roda vegarna medan var kooordinator sade ”No sleeping, No sleeping”  Vi haller alla med, man kan inte sova ner man slengs hit och dit i en bil och far massor av blamarken.. haha 😉 Vi var even pa ett brollop i Izhozi, vackert och intressant. Men det var en veldigt laaaang dag!!!

I mandags akte vi till en skola i Ntoma der vi nu bor. Hur ska man sega, lite semre standard en det var i Bukoba. Spola i toaletten det far man gora av egen kraft. Jag kan ju da sega att jag lengtar till ett litet hal i marken.. Och det som de kallar dusch, jag, det er en liten kanna med vatten som man far hella over sig! men hur som, vi trvis enda jattebra! Alla er saa trevliga och vi blir mycket vel omhendertagna!

Jag trodde innan jag akte iveg att jag kommer inte eta nagot och jag kommer hata det der med ett hal i marken. men nej. Maten er veldigt bra, man eter sig mett pa allt! Mycket bananer sa klart, men det er ju gott! Och inte tala om Chipattin, helt utomordentligt gott! jag kan leva pa Chipatti!!!! 😀  Och hal i marken er inte sa faligt, lite treningsverk i benen av att sta bara!

Att treffa barn er nog det finaste so finns, alla barn blir jettaglada och springer efter en och skriker ”piga picha” (Ta kort)! Sa min lilla bla kamera er overfull med bilder pa sma barn! 🙂

Netsa vecka aker jag och Viktoria ut till var forsta forsamling, Kazhosi! 🙂

Allt for nu! kram fran Tanzania och Sophie

 

 

Kommentarer

Ett svar till ”lite uppdatering fran Tanzania!”

  1. Profilbild för Annika Möller
    Annika Möller

    Habari gani? Hej på er! Hoppas ni har det gott. Hälsa Tanzania och Bukoba från Möllers, Ruhija 1989-1993.
    Tänk vilket äventyr ni är ute på. Jag är lite avundsjuk faktiskt.
    Hoppas ni får med er massor av intryck m.m så ni kan berätta om vad ni upplevt när ni kommer hem.
    En stor kram till er.
    mvh Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *