Till innehåll på sidan
veronica12

Små grodorna och brasiliansk pizza

Så var det då dags att gå ut och äta den omtalade brasilianska pizzan, något vi inte fick missa under vår tid här i Brasilien. Ihop med några av våra vänner i den äldre ungdomsgruppen åkte vi till en pizzabufférestaurang. Personalen går runt med fat med olika typer av pizzor och är det en smak som faller en i tycke får man en slice på tallriken. På detta viset kunde vi testa många av de brasilianska pizzorna. Och det gjorde vi. Kycklingpizza, skinkpizza, en grönsakspizza och portugisisk pizza var några av de “vanliga” pizzor jag testade. Sedan har vi ju de lite mer speciella varianterna.

För ihop med vanliga pizzor som margarita och pepperoni gick personalen även runt med stroganoff-, majs- och broccolipizzor och sist men inte minst, efterrättspizzorna. Det är nu vi börjar prata om Brazilian crazy pizza. Banan och karamellsås, choklad och jordgubbar, ananas och kokos, choklad och ananas och sist men inte minst banan, karamellsås, glass och chokladsås. Alla dessa efterrättspizzor hade även mozarella på. För en svensk som mig som inte är någon stor pizzaätare låter ju detta helknäppt men det blev både em slice av cholkad och jordgubbspizzan och bananpizzan med karamellsås och det var gott, tro det eller ej. Jag kanske har min framtida affärsplan klar nu. Pizzeria med buffé med crazy brasilian pizza.

Det tokiga med kvällen var inte slut där. Alla grupper som äter på denna restaurang får en liten tallrik som de ska måla eller skriva något på och sedan sätts tallriken upp på väggen. Hela väggarna var fulla med mer eller mindre vackert målade tallrikar. Givetvis fick jag och Lina uppdraget att göra tallriken vacker och oj vad vacker den blev. Midsommarstång med människor som dansar små grodorna och runt om skrev vi texten till denna svenska sång. När vi var klara var vi ju tvugna att förklara vad detta med midsommar är. Och vi visade det också. Vår vän Thiago fick agera midsommarstång och mitt på restaurangen inför alla pizzaätande brasilianare sjöng och dansade jag och Lina små grodorna. Underhållning på hög niva för de lite frågande gästerna men våra vänner höll på att skratta så de fick tårar i ögonen och vi tyckte det var minst lika kul. Fick efteråt veta att små grodorna även finns på portugisiska och att de lär sig den på dagis när de är små. Jag som trodde små grodorna var så svenskt som det kunde bli, men där ser man. Svensk midsommardans på en italiensk pizzeria i den brasilianska huvudstaden. Kombinationerna kan bli rätt lustiga ibland men ofta desta roligare också.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *