Till innehåll på sidan
Sofia Strinnholm

Att mota malarian…

En snabbis till stan, Bukoba, idag for att inforskaffa tackgava till vara tva sista familjer (myggnat) pga att de sover utan myggnat, trots att vi befinner oss i ett land som ar drabbat av malaria. Vi har sett tva tuffa exempel och anat att manga har mist sina nara pga denna sjukdom.
Samtidigt som vi suttit tillsammans med dem som ar sa sjuka att de knappt kan sitta upp sa ar vi medvetna om att vi ater vara profylax varje dag och sover i behandlade myggnat…tack vare att vi ar har pa utbyte och att Svenska kyrkan stottar oss med dessa omkostnader.

Det ar verkligen ett behov av myggnat har, men anda prioriterar flera bort det har….antingen for att de inte har rad, eller att annat lockar mer. Att bjuda sina gaster pa lask tex, eller att ata brod istallet for att ata enbart pa det akern har att erbjuda (banan, majs, bonor). Myggnatet vi kopt till vara familjer kostar som 9st laskflaskor har. Ungefar 40 sv kronor.

Det gjorde verkligen ont att sitta bredvid dessa sjuka kvinnor, veta att vi har vart skydd, men att vi moter nagra fall av manga tusentals och mer dartill…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *