Till innehåll på sidan
sophie12

19 dagar kvar

Ja, da kan man verkligen borja rekna ner. Tiden har gatt sa fruktansvert snabbt, iaf de sista 3 veckorna. Men pa ett annat sett har det gatt langsamt for jag saknar Sverige, min familj och mina venner. Allt det normala och lyxiga som Sverige erbjuder. Tenk att fa stella sig i en riktig dusch med vattnet rinnande, fa sta utan tofflor pa fotterna och ett kaklat badrum. Eller tenk att fa eta filmjolk och flingor till frukost. Tenk att kunna setta sig pa en buss utan att behova sitta i nagon annans kne.

Ja, allt det som nu rabblats upp er sadant som jag lengtar efter. For jag er trott pa att duscha genom att stenka upp kallvatten pa kroppen, trott pa detta ljusa brod (finns bara en sorts brod her), trott pa att trengas 10 personer 1 en 5-sitsbil.Fast pa ett annat vis far dessa upplevelser mig att oppna upp mitt sinne och verkligen forsta hur bra vi i Sverige har det.

Visst, jag vet att alla tenker att vi har det bra och det visste du vel innan. Jo, jag visste att vi hade det bra, men inte sa her bra. Men de som bor her i Tanzania kenner inte till nagot annat en det de har.

Vi er nu ute i var andra forsamling som jag tror att jag nemnt i ett annat blogg inlegg. Och flyttar det gor vi hela tiden, men nu fortiden henger jag bara med. Fragar ner vi ska aka sa veskan er ferdig packad, annars har jag ingen som helst aning om vad som ska henda. Folj var handledare for dagen sa loser sig allt.

Jag och Viktoria har alltid foljt varandra at och vi kan numera avsluta varandras meningar och sega vad den andra tenker. Och det er skont, da har man alltid nagon att prata med. Och ibland kan det vara skont att prata av sig med kompisen man har bredvid sig, pa ett sprak som bara vi forstar. I en familj, bodde vi mitt ute i en bananskog der det saknades fonster. Jag har nog aldrig frusit sa mycket som jag gjorde under de 4 netterna. Jag sov med tjocktroja och byxor och filt.. Jag hade tidigare gnellt for mig sjelv att jag slepat med mig for mycket koftor, under de netterna var jag tacksam for det! Ner vi flyttade derifran och kom till en rikare familj och lite mer centralt blev jag och Viktoria visade ut pa innergarden. Och leddes vidare in i en egen legenhet.

Inget kok eller badrum derinne, men det paminde verkligen om en egen liten legenhet. och vi blev uppassade som om vi hade hamnat pa ett hotell, men her tillhorde vi enda familjen. och nu har vi even flyttat derifran, bott hos en annan familj tva dagar och nu tillbaka hos var supervisor. Som tar vel hand om oss och gor allt for att vi ska ma bra. Hon vet numera att vi elskar irlendsk potatis och chaichai. (typ av citronte) .

Jg vet egentligen inte alls va jag har skrivit eller inte, jag kempar lite mot tiden her. Mitt internet tillgang tar slut om 10 minuter.Men her kom det iallafall en liten kort uppdatering fran mig och Viktoria.

pa tisdag aker vi till Rwanda och stannar der en vecka. den 22 aker vi till zanzibar. och efter det, ja da er det en 24 h flygresa hem. Nu ska jag njuta av de sista veckorna, for snart er detta eventyr over…

Pa grund av sa daligt internet kan vi inte fa upp nagra bilder, det kommer ner vi kommit hem istellet.

God bless.

// Sophie och Viktoria

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *