Till innehåll på sidan
Emilia

Vi lever!!!

Och nu äntligen tar vi oss tid att blogga lite…

Idag lämnar vi vandrarhemmet i centrala San José, där vi har bott de senaste fem nätterna, för att bege oss till stasdelen Santa Ana där vi ska flytta in hos en familj. De här första dagarna har mest bestått av att anpassa sig till klimatet och kulturen, lära sig hitta i stan och träffa en massa folk. Således hade vi redan träffat hela vår värdfamilj (inklusive husdjuren) innan vi fick veta att det är dem vi ska bo hos. Vi tror båda att det här kommer bli jättebra! Familjen är jättetrevlig och vi trivs i deras sällskap.

Spanskan har gått lite knackigt nu i början och man blir helt slut i huvudet av att fokusera på språket hela tiden (man måste tänka när man lyssnar!) men det går bättre och bättre. När blivande pastor Keller, som tagit hand om oss under veckan, gick och tappade rösten blev vi mer eller mindre tvugna att prata. Vi ser fram emot att kunna föra vettiga samtal och ha en egen vardag.

Här på vandrarhemmet har vi haft stabilt WiFi men nu vet vi inte hur det blir. Vi hör av oss igen när det går!

/Linnéa och Emilia

image

Matlagning i värdfamiljens kök! Från vänster: Julio, Emilia och Keller

image

Linnéa och hunden Osa

Kommentarer

Ett svar till ”Vi lever!!!”

  1. Profilbild för Anne Falk
    Anne Falk

    Hej! Härligt att ni är framme och mår fint! Låter bra med Santa Ana och värdfamiljen – ni ska se att spanskan lostnar nog så fort 🙂

    Synd att bilderna inte funkar – om ni vill kan ni försöka skicka dem till mig så kan jag lägga upp dem!

    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *