Till innehåll på sidan
Åsali Ahlström

Hejsan från Amanda i Tanzania!

Som tidigare nämnt så har vi en introkurs här där vi lär oss massor om kulturen och historien. De senaste dagarna har vi dock haft lite ledighet från klassrummet och mest fått se nya saker. Vi har bland annat fått hänga en del i köket här på skolan där de lagar vår mat. Där har vi både varit delaktiga i donutsbakning och fått vara med och laga vår egen lunch, så kul att få lära sig lite om hur de går till i köket här.


I söndags fick vi även gå på en lite längre promenad, där vi först blev visad en grotta för att sedan fortsätta till en jättefin strand vid Victoria sjön (se bild nedan). Till min stora skräck mötte vi även på en svart mamba (världens näst farligaste orm), killarna som gick med oss verkade hur lugna som helst men när jag hörde dem säga vad de var för orm fick jag lite smått panik, men som tur är gick allt bra och ormen slingrade lugnt bort.


Igår åkte vi ner med våra kontaktpersoner till Bukoba, där fick vi träffa en kille som kommer följa med oss på vårt kommande safari och även handla lite bra grejer. 
Idag är en väldigt lugn dag, vi inget på schemat förutom att packa ihop inför imorgon då vi ska lämna detta fantastiska ställe. Jag kommer verkligen sakna denna skola. Alla människor här har varit så omhändertagande och hjälpsamma, vissa har vi även kommit väldigt nära och har blivit bra vänner till oss. Trots att de kommer vara tråkigt att lämna så ser jag verkligen fram emot att snart få komma ut till värdfamiljerna! Kwaheri!Amanda

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *