Till innehåll på sidan
Joakim Winbom

Hakuna wasi wasi!

SERENGETI

I skrivande stund sitter jag och mina  reskamrater på en buss tillbaka till Bukoba från staden Mwanza. Vi har spenderat de senaste dagarna i Tanzanias näst största nationalpark- Serengeti! Det har varit en sån otroligt mäktig och givande upplevelse som är svår att sätta ord på.

Innan vi kom till detta fantastiska land så visste vi att det fanns en chans att vi skulle kunna få åka på Safari. Inte för någon av oss sökte det här programmet för den chansen. Vi alla såg det som en väldigt stor bonus. Vi trodde alla att det skulle vara i mitten eller i slutet av utbytet, så när våra kontaktpersoner Godlove (älskar hans namn) och Henry föreslog att vi skulle göra det efter vår vistelse i Ntoma kunde vi inte fatta det. Det slog mig först när vi började vår safari (safari betyder resa på swahili) mot Mwanza.

Med hjälp av ELCT’s guide Robert så satte vi oss på en buss i nästan tio timmar för att bo en natt i Mwanza och sen fortsätta mot Serengeti. Där vi skulle få övernatta två nätter i tält mitt på savannen. Bussen bestod av noll benutrymme (inte lätt att vara 190 här). Jättehög volym från högtalarna som överröstade ens hörlurar. Och en tv som visade Tanzaniska musikvideos och tv-serier som var textade.

Det var spännande att komma fram till Mwanza för det var den första riktiga staden vi hade varit i sen Kampala (Uganda). Direkt fick vi höra att vi inte skulle gå längs gatorna med vår packning när det var mörkt sa vår guide Robert (risk för rån) och för första gången kändes det som någon var ärlig med varför vi inte bör/får göra något. För mig har det varit bland det mest intressanta än så länge, att prata med någon om ett ämne och få flera olika svar om ”så här är det i Bukoba/Tanzania” Jag tycker det är så givande att få reda på andra sidan av myntet!

Efter natten i Mwanza så kom vår safariförare Nico med en äkta safaribil. Två timmar till Serengetis västra gate och sen började det på riktigt. På vägen till vår camping plats (typ sex timmar) hade vi redan sett zebror, gnuer, bufflar, lejon, flodhästar, krokodiler, babianer, antiloper, gesäller, giraffer, elefanter-nästan hela lejonkungen! Robert och Nico berättade i detalj om varje djur vi såg och om allt som har med Serengeti och andra parker att göra.

Kort sagt så var Serengeti bland det mäktigaste vi har gjort och vi är alla så tacksamma för att vi fick chansen att uppleva det.Tack till vår fantastisk Guide Robert och vår otroligt duktiga förare Nico. Våra kontaktpersoner Godlove och Henry som hjälpte oss att få ihop resan. Kolla in på JamboTanzania@instagram eller ungivärlssvida@instagram för mer!

Nu gör vi oss redo för att äntligen åka ut till byarna och få leva i våra olika värdfamiljer!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *