Till innehåll på sidan
Act Svenska kyrkan

Hela min tillvaro här i Costa Rica just nu upplever jag som exotisk!

Vi spelade upp svensk musik och visade bilder från Sverige, bland annat på snö. När vi visade en bild på snön så sa en av tjejerna ”vad exotiskt!”. Jag sa ingenting men inne i mitt huvud så höll jag verkligen inte med. Snö är ju något jag sett och känt och upplevt flera månader om året hela mitt liv. Det som är exotiskt för mig däremot är kaffe- och bananodlingen bakom den lilla lägergården (typ) där vi tillbringade helgen.

Hela min tillvaro här i Costa Rica just nu upplever jag som exotisk. Den fantastiska naturen utanför bussfönstret på vägen till och från lägret. Alla fina blommor. Det mesta av maten är helt nytt. Det finns en hel drös olika läskedrycker som smakar som frukter jag aldrig hört namnet på förut. Och sen så är det ju förstås själva frukterna. Så många olika smaker, så många olika sätt att äta dem på, så många olika namn!

Men det är ju just det. Det här är vad jag upplever som exotiskt. Det är ju någonting subjektivt. Vad jag upplever som exotiskt är uppenbarligen inte samma sak som den costaricanska tjejen på helgens läger. Om vi ska dra det ytterligare lite längre så kan man ju säga att allt är subjektivt, och det är det ju… -eller? Jaja det är en annan diskussion. Jag har det bra och jag lär mig en massa nytt hela tiden!

Tills jag skriver igen/

Julia Hammarström

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *