Till innehåll på sidan
Act Svenska kyrkan

Det här är en alldeles unik möjlighet!

Jag föddes i Lund, tog en svängom till Norrland och 6 år senare flyttade vi tillbaka igen, därefter har jag varit på vift på egen hand och prövat vingarna. Vi är alltså jag och mina sju syskon och våran mamma och pappa. Jo, vi är en stor familj vilket såklart format och påverkat mig till att till exempel vara social, men också den som studerar i bakgrunden, tycker människan är otroligt intressant och mina vänner och närstående är väldigt olik varann, och på så vis har jag god förståelse för olikheter.

För att förenkla några av mina intressen så skulle jag nog säga kultur och politik och inte allt för sällan sammansvetsas ju dessa, och såklart  kommer vi även då till den filosofiska frågan, vad är kultur och vad är politik, är allt kultur och politik? Vad jag syftar på är kultur som i konst, musik och teater i olika uttryck och politik som i jämställdhet och rättvisa. När jag själv skapar konst som i porträtt, regi eller monologer eller liknande så för att få med så mycket kropp och sinne behöver det beröra ämnen som för mig är av börd, och kan på så vis föra samman estetisk och konstens kultur med politik.

Jag har nu fått privilegiet att resa till Tanzania, mer specifikt Karagwe som ligger ute på landet, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös. För varje dag som går blir verkligheten mer tydlig. Jag ska alltså bo långt ifrån min trygga zon för att bo med nytt folk i ett nytt land med ny kultur, miljö och språk.

I min väska kommer jag behöva packa med sånt som inte går att köpa där, och hur mycket av allt behöver man? Och vilka grejer ska man ta med som är om-utifall-att-produkter? Hur kan jag ta vara på och utnyttja denna möjlighet till det bättre? Hur kommer det gå när två nya kulturer möts? Hur mycket hemlängtan kommer man få? Vad kommer jag få uppleva, vilka känslor kommer jag känna och vilka kommer man möta? Många frågor. Jag ska försöka utnyttja och ta vara på tiden, möten och minnen, för det här är en alldeles unik möjlighet. En resa i kropp och själ som man kommer minnas för alltid.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *