Till innehåll på sidan
Act Svenska kyrkan

Knappt en månad kvar!

Mitt namn är Gabriel Nilsson och jag kommer från Ulricehamns pastorat i Skara stift. Vi är fyra personer som ska resa till Filippinerna – jag, Alexander, Ronja & Alicia. 

Tidigare har jag rest till Taizé och uppskattade starkt det enkla livet och mötet med så många olika människor från världens alla hörn. Tiden i Taizé är en stark orsak till att jag sökte till detta utbyte. Det ska bli oerhört intressant att spendera tre månader på andra sidan jordklotet och verkligen få grotta ner sig i Filippinernas kultur – och jag är väldigt tacksam för den här möjligheten. 

I våras hade vi en otroligt lärorik förberedelsevecka i Sigtuna där vi fick information om vilka ACT Svenska kyrkan är och hur de arbetar, samt fick möjlighet att lära känna de andra deltagarna. Nu har vi precis avklarat de första dagarna av språk- och avresekursen i Uppsala. Vi har bland annat gått en rundtur i Kyrkokansliet, ätit på grekisk restaurang samt besökt Uppsala domkyrka för en guidad visning. 

Efter dagarna i Uppsala fick vi antingen åka hem över helgen eller flytta till Biskops Arnö folkhögskola direkt, där vi ska spendera de kommande två veckorna. 

Vi är ca fem pers som valde att stanna på folkhögskolan över helgen, och det har varit ett par avslappnande dagar med vattenmålning, läsning, bad och dukoral-skålande. 

Den här veckan ska det bli mer fokus på språket, håller tummarna att man åtminstone klarar av att presentera sig på Tagalog innan veckans slut!

På återseende,

~ Gabriel

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *