Till innehåll på sidan
Act Svenska kyrkan

Att leva Pura Vida i Costa Rica!

Man säga att det betyder att leva livet utan bekymmer, men det används till allt möjligt, exempelvis hej, hejdå och om någon frågar hur det är kan man svara Pura Vida.

Här i Costa Rica kommer bussen när den kommer, det finns ingen tidtabell eller en app där man kan se vart bussen är. Det finns heller inga tydliga busshållplatser, man ska bara veta vart bussen stannar och vart man ska gå av. Än så länge har det inte varit ett problem men som sagt vi har bara varit här i tio dagar.

Vi kan alla enas om att stressen har minskat under vår tid här, det gör liksom inte så mycket om man är tio minuter sen. En sak som vi upplever är mer stressande är att vi är så väldigt långt hemifrån, vilket betyder att vi inte riktigt har kontroll över vad som händer där hemma. Alla fortsätter att leva utan oss hemma i Sverige vilket gör det svårt för oss att vara närvarande för de människor vi brukar finnas till för. Vi försöker ändå så gott vi kan att göra det bästa av situationen!

I helgen var vi Quitirtisi med ungdomar från San José. Det var väldigt givande på så många sätt, dels att få komma ut i naturen och se all vacker regnskog Costa Rica har att erbjuda men också att få skratta ihop med andra ungdomar i vår ålder.

Vi fick besöka en av de åtta ursprungsfolken här i Costa Rica. Mannen som kom och pratade med oss berättade om hur det är att leva i sin kontext vilket var mycket intressant! Han visade oss även hur man gör ”agua dulce” alltså sött vatten av sockerrör. Vi kan meddela att det var gott att tugga på växten, men att dricka sockret i ren form var lite väl sött för vår smak.  Det var väldigt roligt att få testa på att göra det!

Tills nästa gång,

Costachicas

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *