Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Länkat till bibeln

Här är några länkar med bibelanknytning som jag tror kan vara av intresse för fler än mig själv. De kommer givetvis också att läggas till i Vandra Vägens hittills obetydliga länksamling men först vill jag ta chansen att skriva något om dem.

Denna gång blir det länkar som på ett eller annat sätt innehåller bibelmaterial.

http://www.bibeln.se/ -Svenska bibelsällskapets sökbara sida där man snabbt kan söka i bibel 2000 eller 1917 års översättning. En självklar etta på listan eftersom den är så användbar.

http://voxbiblia.se/ -på den här sidan kan du ladda ner (kostar) eller streama (gratis) ljudboksinspelningar av samtliga bibelböcker utifrån bibel 2000 (eller några olika engelska översättningar). Bra för den som hellre har bibeln i öronen. Finfint för den dyslektiske bibelläsaren.

http://www.fribibel.se/ -i denna wikisida växer en ny bibelöversättning fram. Några entusiaster arbetar tillsammans på detta översättningsprojekt. Hela tiden tillkommer nya verser.

http://codexsinaiticus.org/en/ -På denna spännande sida kan man se ett bibelmanuskript från 300-talet inscannat. En codex är ett tidigt stadium i bokens utveckling. Det praktiska värdet kanske inte är så stort de flesta av oss men oj vad spännande det är att titta på det! Jättefint skrivet på grekiska.

http://dss.collections.imj.org.il/ -I samma genre är denna sida där man kan titta på dödahavsrullarna inscannade och lära sig mer om dem. Det här är äldre än codexen ovan, skrivet på hebreiska på pergamentrullar.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.