Kyrkan är på nätet


Gammal dator. Är kyrkan kvar på den här nivån?

På rikskyrklig nivå har nyss evenemanget ”världens fest” gått av stapeln nere i Malmö. Därifrån kunde man följa ett samtal om kyrkan och sociala medier på websändning via bambuser där det ligger kvar att beskåda på denna länk (ljudet glappar ibland så det är inte fel på din dator). Ännu bättre samtal om Kyrkan och sociala media hittar man på podden teoknologi nummer 25. Rekommenderas varmt för den som är intresserad.

Det är stora och viktiga frågor för kyrkans nutid och framtid. Kyrkan har ett uppdrag, att sprida och leva ut evangeliet i världen. Där ingår också internet så självklart ska kyrkan finnas där också.
Frågan är bara vad vi menar med att ”kyrkan ska vara” någonstans överhuvudtaget? Ofta menar man nog prästen eller andra anställda medarbetare, men det är lyckligtvis inte hela sanningen.

Kyrkan består av alla som är döpta och troende. Med rätt hög sannolikhet alltså dig som läser de här orden. Kristendomen är mycket bestämd på den punkten att vi är lika inför Gud. Prästen står inte Gud närmare, hon eller han har bara ett lite specialiserat uppdrag. Vi har nämligen ALLA del i Kyrkans uppdrag.

Du finns på internet. Då finns Kyrkan på internet med dig som ambassadör. Du finns på din arbetsplats/skola/var du än är. Då finns Kyrkan där förkroppsligad genom dig. Så också på de sociala medierna.

Du och jag är bemyndigade att representera den kristna tron. Du får. Du måste inte vara expert på något, du kan utgå från ditt eget liv, där är du expert på vad tron innebär. Skrid till verket med klokhet.

Nästa inlägg från mig blir några ord om mig själv och det här med sociala medier. Och så batman förstås.

2 kommentarer

Jacob Sunnliden säger
11 september 2012 – 08:58

Bra skrivit. Fokus på en viktig punkt. Vi är Kyrkan och Kyrkan har alltid varit på sociala medier. Vi (som organisation) måste fortsätta uppmuntra och hjälpa de kristna på sociala medier!

Piedra säger
11 september 2012 – 09:11

Men precis. Jag är expert på mitt liv och min tro, så min tro kan jag alltid prata om med andra och på det viset förhoppningsvis förmedla något.