Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Batman och Fader Tomas

Rustad

Också rustad

Jag förekommer på en del ställen på de sociala medierna. På Twitter gör jag det under namnet @FaderTomas, vilket jag dels tycker är fyndigt, dels pinsamt eftersom Jesus säger:

”Ni ska inte kalla någon här på jorden för er fader, ty en är er fader, han som är i himlen. Inte heller ska ni låta er kallas lärare, ty en är er lärare, Kristus” (Matteusevangeliet 23:9)

Det är helt enkelt dålig stil att själv kalla sig Fader, och det håller jag med om. Jag ska försöka att ändå ge skäl till det nedan. Jag finns också på facebook, på inte mindre än två ställen dessutom. En sida för Tomas Jarvid, en för Tomas Jarvid präst. Om det är rätt eller fel att göra så tycker jag är en svår fråga. Jag tänker mig inga vattentäta skott mellan vem jag är som präst och vem jag är som person. Jag tackar ja till vänförfrågningar oavsett.

Om allt detta tänker jag så här. När jag är i tjänst som präst går jag runt i prästskjorta. Jag tar på mig en synlig markör om att jag är präst. Det ger vissa fördelar. Framförallt blir det tydligare för både mig och de jag möter vad jag är för en. Skjortan visar så att säga vad jag har där att göra och att jag finns tillgänglig. Jag tänker mig lite att det är som för batman. Han tar på sin dräkt och sin mask och träder in i sin roll som maskerad kämpe. Skillnaden är att jag visar ansiktet och att det är en människas ansikte. Samma som jag alltid har.

Mina försök med dubbla facebookkonton och twitteralias är försök att liksom ha en prästskjorta också på nätet. Inte för att det gör mig till någon annan utan för att visa att jag finns tillgänglig där som präst.

Vad säger du som läser; låter det här klokt eller suspekt? Jag blir förresten gärna din vän på endera sättet som är nämnt ovan. Och självklart svarar jag på funderingar, ber förbön för dig eller vad det nu kan gälla för den som vänder sig till mig. Det går under tystnadsplikten om det är av själavårdskaraktär.

Kommentarer

2 svar till ”Batman och Fader Tomas”

  1. Profilbild för Rosa

    Ett boktips till dig som tycker om suprhjältar. Finns även som ljudbok och då följer det med en interjuv med författarenhttp://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=919790676X

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det ska jag kolla upp. Verkar lovande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.