• Vandra Vägen
  • Tomas Sjödin: "Tusen olevda liv finns inom mig"
Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Tomas Sjödin: "Tusen olevda liv finns inom mig"

En mycket bra bok.
Jag har nyss lyssnat på ljudboksversionen av Tomas Sjödins första roman ”Tusen olevda liv finns inom mig” (finns även att hitta till exempel på adlibris). Bara rubriken är ju fantastisk och jag hade hört att det skulle handla om en pastor som plötsligt försvann från sin församling och vad som hände då, det gjorde boken ännu mer intressant i mina ögon (öron).
Jag blev ändå helt överväldigad. För det mesta hade jag en massa känslor i kroppen och ofta en klump i halsen av rörelse när jag lyssnade. Oerhört gripande. Det bidrog säkert också att Sjödin själv läser upp boken så fantastiskt bra.
Boken handlar om så mycket i livet. Om sorg, vänskap, kärlek och tro. Jag har hört från flera håll nyligen att det behövs mer skönlitteratur som skildrar kristen tro och där ger verkligen Sjödin ett bidrag. Med en lågmäld, ärlig och djupt mänsklig ton berättar han om en tro som är ett med livet.Handlingen tar oväntade vägar. Den vill jag verkligen inte röja i förväg för någon men den får mig i alla fall att tänka på Jesu ord i Johannesevangeliets 12e kapitel: 

”24Sannerligen, jag säger er: om vetekornet inte faller i jorden och dör förblir det ett ensamt korn. Men om det dör ger det rik skörd. 25Den som älskar sitt liv förlorar det, men den som här i världen hatar sitt liv, han skall rädda det till ett evigt liv.”

Boken är utgiven på libris förlag och du kan hitta den här. Säkert väldigt bra som present också.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.