Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Vad föreställer bilden III

Ännu en kinesisk bonad. Vad föreställer det här?

———————————————————————–
Såhär såg förra bonaden ut:

Björn har föreslagit att det föreställer äktenskapsbryterskan som hotas av stening, men det är ju faktiskt en tekanna och ett kakfat med på bilden så det stämmer inte riktigt. Rätt svar har istället kommit från Hanna H. Ännu en poäng till dig! Jesus är hemma hos Lasarus båda systrar, Marta och Maria. Marta stressar runt och kokar te (kanske?) och ordnar med allt medan Maria helt enkelt sätter sig ner och umgås med Jesus och talar med honom. Marta blir ju förstås arg på sin syster men Jesus försvarar henne och säger att allt det där andra är nog bra, men Maria har gjort det enda som verkligen är nödvändigt.
Och det är en berättelse som provocerar än i våra dagar, kanske ännu mer nuförtiden rentav. Vi (tja, jag i alla fall) har så lätt att börja med att tänka på vad vi ska göra att det som verkligen är viktigt (relationerna framförallt) kanske inte hinns med alls. Känns det bekant? 
Jesus är bra mycket mer intresserad av oss än av vad vi gör. Det är en ödmjukande och upplyftande tanke! Eller? Och givetvis är det som alltid vår uppgift att göra som Jesus gör mot vår nästa…

Kommentarer

3 svar till ”Vad föreställer bilden III”

  1. Profilbild för Gabriella Henning

    Det är ju jungfrurna med/utan sina oljelampor. =)

  2. Profilbild för Simon J
    Simon J

    Åh, det var lätt… men jag var för långsam.

  3. Profilbild för Tomas Jarvid

    Det gäller att vara snabb…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.