GudGubbar, och en av de största!


En Gudgubbe.

Idag är det C.S Lewis födelsedag. Det kan man om inte annat fira med två citat som hyllning:

”Om Gud hade godtagit alla dumma böner jag bett i mitt liv, var hade jag varit då?”

”Gud kan inte ge oss glädje och frid utan honom själv, för det finns inte något sådant”.

—–

Fast egentligen var det inte det jag tänkte skriva om utan följande.

Jag har tipsat om en och annan podcast tidigare på bloggen, om du missat det så titta på den här posten ”4 poddar du bord lyssna på”. Nu har jag hört första programmet av ”GudGubbar” där Emanuel Karlsten och Andreas Ekström pratar med olika ”gubbar” om den kristna tron. I första sändningen blev det ett rätt spänstigt samtal med biskop emeritus Lennart Koskinen om gudsbilder. Kul dynamik då den ena programledaren är kristen och den andra inte. Lyssna gärna vare sig du kallar dig kristen eller inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.