Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Veckans samlade visdomsord

Här kommer så ännu en dusch av tweets från veckan som gått. Sånt som skrivits och som jag tycker tål en titt till innan tidens vindar suddar ut det som skrivits i sanden.

Jonas Helgesson har skrivit flera mycket spridda böcker om sitt liv med CP. I veckan har han gästtwittrat på libris förlags konto så det är liksom båda parter som står bakom på något sätt.

Bön som ansträngning, eller som vila och att släppa taget?

Bibeln som läxa, eller som brev hemifrån till oss i främlingslandet?

Påminner lite om det jag skrivit om ”Gudsfruktan”

Mer Helgesson

Och det här är intressant. Några ord ur ”the message, på svenska” En slags parafrasöversättning som försöker överföra bibeln till modernare uttryckssätt. Ibland blir det riktigt bra och öppnar ögonen på nytt. Ibland lite klyschigt. Känner du igen bibelordet?

Eddie Olsson skriver.

Det här träffade mig.

Norska Tvitrekirken
Men Helgesson får också slutordet.

Kommentarer

Ett svar till ”Veckans samlade visdomsord”

  1. Profilbild för Piedra

    Jag fastnade för det första, skrivet av annareb. Jag råkade slå upp 1 Joh. 4:16-19 igår, och där står precis samma sak:”Gud är kärlek, och den som förblir i kärleken förblir i Gud och Gud i honom. I detta har kärleken nått sin fullhet hos oss: att vi kan vara frimodiga på domens dag, ty sådan som Kristus är, sådana är vi i denna världen. Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken fördriver rädslan, ty rädsla hör samman med straff, och den som är rädd har inte nått kärlekens fullhet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.