Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Bibelns dag!

Jag vill passa på att påminna om att det är bibelns dag 20 januari, alltså idag. Bibeln har haft och har en enorm inverkan på kristnas och judars liv, men också på hela samhällen genom historien så det finns skäl för alla att läsa bibeln! 

Ta tillfället idag att öppna din bibeln och läsa något, gärna ur ett evangelium (och väcker det frågor får du gärna höra av dig i kommentarsfältet så kanske vi kan reda ut texterna tillsammans). Annars gör sig bibeln kanske allra bäst i gudstjänsten så att gå till en sådan är också ett bra sätt att fira bibelns dag! Finns det andra bra sätt att fira bibeln idag tycker du?

Kommentarer

7 svar till ”Bibelns dag!”

  1. Profilbild för Rosa

    Är det inte biblens dag varje dag? 🙂

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det förstås… Men bättre att det är en dag än att det aldrig blir av.

    2. Profilbild för Tomas Jarvid

      Är du förresten smålänning? Jag har för mig att det är där man säger nycklen och cyklen och biblen?

    3. Profilbild för Rosa

      Ja. Jag kommer från Gislaved kommun. Hade 4 mil till Värnamo. Blir ännu mer tydligt IRL.

  2. Profilbild för Urban

    Nu är det ju för sent att svara så jag kan lika gärna tipsa om ett mindre bra sätt. Om du fortfarande då och då fiskar efter bilder av prästrollen kan det vara värt en liten stund att leta fram den senaste boken om Nelly Rapp, monsteragent. Det är Martin Widmarks bra böcker, åtminstone jämfört med Lassemajas detektivbyrå vars intrig alltid har minst en lucka stor nog för att backa igenom med en värdetransport. Men det där har jag tjatat om på annat håll.Den senaste heter hursomhelst ”De spökande prästerna” och har en rätt charmig idé. Tyvärr verkar det vara samma redaktör som för Lassemaja som klickat okej från solstolen på semestern den här gången. En del är i konstigaste laget och ofta i onödan men på vägen dit kan man ha rätt kul. Och biblar förekommer faktiskt. Om än bara som ammunition.U.J.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Där ser man! Ska se om den finns på vårt bibliotek. Konstiga präster i böcker är ju det bästa jag vet?

    2. Profilbild för Urban

      Nja, jag vill avråda alla präster från att läsa Lassemaja-böckerna av samma skäl som jag i Jan Berglins efterföljd vill avråda alla som ser Internet som en folkbildningsmöjlighet från att läsa Kissie. Jag har inte läst Kyrkomysteriet men Biblioteksmysteriet tycker jag tyder på att prästen borde få sluten avdelning.Men Nelly Rapp är som sagt i regel bättre. U.J.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.