Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Veckans snabbgenomgång

Nya starka länkar

Helgens frid lägger sig som ett snöflor över vårt land. Kanske, åtminstone det där snöfloret lägger sig där jag befinner mig nu. Om du dissat bloggen under veckan men vill ta skadan igen nu så tycker jag du ska ta en titt på de här länkarna.

1, Tack vare Götene tidning hittade jag plötsligt ett nytt helgon med lokalanknytning, nämligen Sta Brigid (eller Brigida tror jag) som har en källa i Husaby uppkallad efter sig.

2, För att vandraren på Vägen ska ha något att fundera på så delade jag också en pilgrimsdikt av Bo Setterlind.

3, Serien om sånt alla ”vet” om kristen tro nådde del fem. ”Kristna tror att de är bättre än andra”. Det blir några delar till kan jag avslöja, även om alla jag skrivit från början är slut nu.

4, Vandra Vägen bjöd på bilder på hur en äkta relik ser ut. En unik titt i relikskrinet i Götene kyrka.

5, En viss fortsättning på tidigare poster om det rimliga i och med först posten om huruvida det spelar någon roll vad man kan bevisa om Gud

6, … och dessutom en presentation av ett så kallat ”gudsbevis” som jag tycker är riktigt intressant.

Slutligen

7, Det har rasat en debatt i veckan om näthat och anonyma hot på internet. Jag bidrog med några tankar om hur vi människor är mot andra när vi inte tror vi riskerar att åka fast.

Vad tyckte du om dem kära läsare?

Kommentarer

Ett svar till ”Veckans snabbgenomgång”

  1. Profilbild för Tony Malmqvist

    Jag tror det finns fler än en förklaring till varför de som spyr ur sig all möjlig skit på nätet agerar på det sätt som nu har blivit känt. En är att idag är inte ungdomar i närheten av att vara aktiva på det sätt som ex, jag själv var som växte upp på 60-talet. Vill du t.ex få veta nånting idag som är av intresse krävs det mer eller mindre att man har facebook, bara en sån sak. De sociala medierna har gjort oss osociala. Men det här var som sagt bara en förklaring, men visst finns mer att ta utav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.