Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Mats kamp och en av livets hemligheter

Den trogna Vandra Vägen-läsaren vet att jag läser en hel del serier. Jag har läst Mats Jonssons tidigare serieromaner där han skildrat sin barndom och sina ungdomsår men kanske är igenkänningsfaktorn allra störst i den senaste. Mats kamp. Den handlar nämligen om att bli pappa och att vara förälder i dagens Sverige.
Mats skildrar kärleken till sin dotter Ellen och sin relation till sin fru genom de påfrestningar som föräldraskapet bär med sig. Ofta är det rätt roligt skildrat och ibland tar han i med samhällskritiken också. Jag undrade in i det sista hur det skulle gå för dem, skulle de lyckas hålla ihop äktenskapet mitt i allt? Det slog mig än en gång hur sant det är, det som Nicky Gumble uttrycker såhär:
Vi kan bara mötas i vår svaghet. Ofta vill vi vara starka inför varandra men det är inte förrän sår läggs till sår som det sker helande. Det känner jag igen från ett otal tillfällen i mitt eget liv. Känner du igen det? Skriv i kommentarsfältet om dina upplevelser av styrka och svaghet i olika relationer, det skulle jag tycka var väldigt intressant!
Jag rekommenderar i alla fall Mats kamp. Den kan du gott läsa även om du inte läser serier i övrigt.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.