Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Rätta svaret på bildgåta XIV!

Sista bildgåtan i denna omgång av gissa bilden såg ut såhär. 
Den föreställer den unge Jesus som blivit kvar i templet (och kommit bort från Josef och Maria) vid en pilgrimshögtid för att diskutera med de skriftlärda. Det står att de häpnade över att han kunde så mycket fast han var så ung. Redan mycket unga barn fick börja lära sig moseböckerna och lagarna i dem utantill. Sedan fick man gå vidare med att lära sig vad som sagts om dem av andra och hur det tolkats. Till slut hade de kommit så långt att de kunde förhålla sig självständigt till texterna och ställa frågor om dem. Tydligen hade Jesus mycket tidigt uppnått en sådan kännedom om skrifterna.
Det är intressant att evangelierna hela tiden framställer Jesus som en judisk rabbin. Det har man länge inte velat kännas vid i kristendomen men Jesus är en som utlägger och förklarar moselagen. Jesus säger själv att han inte kommit för att avskaffa den utan för att uppfylla den och ge en fullständig förståelse av den.
När Josef och Maria undrar hur Jesus kunnat göra dem så oroliga är han oförstående. De borde väl letat där först av alla platser? Förstår de inte att han måste vara i sin fars hus?

Rätt svar har inkommit från Stefan och Simon som går in för detta med liv och lust. Snyggt jobbat.

Då återstår att se när nästa runda kommer och hur de bilderna ser ut. Det visar sig med tiden om du vandrar ihop med mig även framöver.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.