Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Bönsöndagen och resten av årets dagar

Bönor på bönsöndagen! (och alla andra dagar, precis som bönerna)

Idag är det bönsöndagen, vilket man får säga att jag firat old-school genom att sjunga böner på latin på medeltidsgudstjänst i Götene kyrka. De väggarna har helt klart hört många böner, från tusen år tillbaka tills våra idag!

Bön är ett så stort ämne att jag knappt vågar mig på det i ett enkelt litet inlägg. Samtidigt är bön det allra enklaste och kanske allra viktigaste i kristen tro och vandringen på Vägen.

Låt oss hur som helst fira den här dagen med att be. Släpp tankarna på om bönen är ”bra” nog och andra dumheter som vi säkert alla dras med. I bönens värld är inte det viktigaste hur du ber utan att du ber.

Så be med de ord du har, inte de du tror att du borde ha. Be så som ditt liv är just nu, inte som du önskar att det hade varit nu.

För det händer alltid något när vi ber. Kanske ser vi inte alltid några plötsliga förändringar med det yttre men i oss händer det alltid något. Detta med att be innebär ju att vi, som är så inkrökta i mig och mitt, vänder oss till Gud med våra liv. Ur det kan det egentligen bara komma gott!

Att be lär man sig genom att be. Bön är på det sättet det mest praktiska man kan tänka sig. Det går inte att läsa sig till den kunskapen. Det spelar ingen roll hur välgenomtänkta vi är om vi inte också vänder oss till Gud med det vi bär på!

Vi kan väl be tillsammans här över nätet idag?

Gud, tack för den här dagen
Lär mig att be och låt mig lära känna din godhet alltmer
Amen

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.