• Vandra Vägen
  • 3 år som präst, och så ett ännu viktigare jubileum…
Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

3 år som präst, och så ett ännu viktigare jubileum…

Idag, den 13e juni firar jag tre år som präst. Min kollega Pierre har meddelat att det innebär att jag kan titulera mig läderpräst. Först 2021 är jag stålpräst. Det blir något det.
Men något ännu större hände för 31 år sedan. Då blev jag nämligen döpt in i kristi Kyrka. det skedde i Brunns kyrka utanför Ulricehamn. Själv minns jag inte så mycket men har ändå mycket glädje av mitt dop. Det betyder ju att allt det där Jesus gjort gäller också för mig, inte bara ”i allmänhet”. 
Att det ligger på samma dag som prästvigningen är också en återkommande påminnelse till mig att guds omsorg om mig inte bygger på mina prestationer. Han kallade mig till sig långt innan jag kunde göra värst mycket alls. Gud är trots allt mycket mer intresserad av dig och mig som personer än av vad han kan ha för nytta av oss.
Som kuriosa fick jag också höra av min mamma att det är 42årsjubileum (eller 43?) av hennes nattvardsgång vid konfirmationen i Månstad. Det hade hon plötsligt kommit att tänka på. Imponerande att kunna hålla ordning på dagar sådär!
Jag har firat genom att tända mitt dopljus en stund vid kaffet på eftermiddagen. Hur gör du? Brukar du fira din dopdag på något sätt? Kommentera!

Kommentarer

6 svar till ”3 år som präst, och så ett ännu viktigare jubileum…”

  1. Profilbild för Piedra

    Nej, jag är inte ens säker på vilket datum jag döptes. Men naturligtvis borde det ju firas. Dopet är ju något väldigt stort.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Titta på ljuset om du har ett, där kan det stå.

  2. Profilbild för sophia odh
    sophia odh

    Grattis. Firar inte min dopdag alls (ingen av dom) däremot firade vi sönernas dopdag genom tända dopljus och en berättelse ur barnbibeln (dom gillar högläsning)

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Bästa sättet!

  3. Profilbild för Gerd ♥

    Min dopdag var när jag fyllt 12 år. Då blev jag medlem i Pingstkyrkan. Som liten blev jag Välsignad i samma kyrka.Och jag har gått Bibelskola.Alla mina fyra barn är döpta i Svenska kyrkan.Jag har en bibel framför mig. I den står det ”Minne från Söndagsskolan 1959. Ps 32:8”.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Fint! Vägarna kan vara olika och ändå lika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.