Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Viktigt trams på bloggen

Pajas från förr

Kommer ibland. Kanske rätt sällan med tanke på hur hög publiceringstakten ändå är. Grejen är ändå att jag kämpar på för att tramsmängden inte ska bli för liten, även om det är svårt för en gravallvarlig typ som jag.

Emanuel Karlsten är en som brukar framhäva tramset som det viktigaste inslaget i sociala medier. Det enkla skälet är att så ser faktiskt vårt umgänge i köttvärlden ut. Vi pratar en massa men det är sällan väsentligheter som avhandlas. Egentligen är det nämligen inte informationschef som är poängen med prat utan att det skapar gemenskap mellan oss.
I Lasse Bergs ”Gryning över Kalahari” får vi en skymt av att det här med tramset knappast är något nytt, snarare ligger det nära kärnan i att vara människa!
Under hundratusentals år var vi människor jägare och samlare. Tvärtemot vad vi gärna tror var det ett skönt och fritt liv. 1-3 timmar varje dag gick åt till att skaffa föda, någon stund till åt hantverk. Resten av tiden umgicks man.
Och det var viktigt! Människornas stora fördel gentemot andra arter var och är samarbetsförmågan. Den bygger på att man håller ihop när det gäller och för det måste man underhålla relationerna!
De som hade roligt ihop klarade sig bättre. Trams är inte att förakta!
Vad tycker du, ska jag försöka höja eller sänka antalet tramsinslag på bloggen? Vilken är din relation till trams på nätet?

Kommentarer

10 svar till ”Viktigt trams på bloggen”

  1. Profilbild för Piedra

    Det ska i varje fall inte vara helt tramsfritt. Lite måste man få tramsa, annars blir livet för tråkigt. Jag är själv glad att jag lyckats hitta min barnsliga sida efter att ha varit alldeles för gravallvarlig större delen av mitt liv.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är nog ingen risk att det blir tramsfritt. En leopard har ju sina fläckar liksom… Fint med barnsligheten!

  2. Profilbild för Simon
    Simon

    Det är ju lite spännande, varje gång det kommit ett nytt inlägg, att se om det är roligt eller seriöst.Om du ska minska något på bloggen så kanske du kan kapa ”Veckans snabbgenomgång”. Den som behöver en snabbgenomgång scrollar nog själv igenom rubrikerna på förstasidan, tror jag.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jaaaa, kanske det. Det är ju det att blogginlägg är så smärtsamt kortlivade så jag vill ju gärna ge dem en chans att läsas av fler innan de faller i glömska. Kanske finns det andra sätt att pusha för gamla bloggposter?

    2. Profilbild för Simon
      Simon

      Jag vet inte hur mycket du kan styra bloggens layout, men om listan över de senaste inläggen (inte bara de mest populära) låg högre upp i vänsterspalten så skulle man ju kunna läsa ikapp via den.Om vi ändå pratar layout så skulle jag uppskatta om utrymmet med själva texten inte hade en fast bredd. Jag tvingas ofta scrolla i sidled för att läsa. Det vore finare om det fältet smalnade med fönstret. En maxbredd vore å andra sidan helt okej.

    3. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det finns ju gränser för hur många länkar jag kan ha i vänsterkanten och då kanske det ändå är bättre att det är de bästa (?) inläggen som får ligga där?Det där med fast bredd vet jag inte om man kan styra får fråga min ittekniker…

  3. Profilbild för Gerd ♥

    Jag läser dina inlägg med glädje, särskilt de där lite underfundiga. Trams, ja. Älskar att skratta och bjuda på mig själv om jag är på humör. Barnslighet behövs i stora mått!Jag har ju varit på min norrländska drömresa och fick verkligen tillfälle att umgås med helt okända trevliga personer, många glada skratt!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är helt klart samma sak med sociala medier som i annan mänsklig samvaro. När vi tramsar ihop kommer vi närmare varandra. Det gör vi förstås genom att tala allvar också men vi kanske måste börja i det lättare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.