Here I am, Lord, musik som kan få starka att gråta!Jag har hört denna sång utomlands men aldrig i Sverige, sjungs den här? Hur som helst är detta bland det vackraste jag hört av kristna sånger, det träffar någonting djupt inom mig.
Det är vackra ord om att hörsamma Guds kallelse och ställa sig till Guds förfogande, och sammantaget med musiken blir det magiskt! 
Sången är inspirerad av Jesajas kallelse till profet som vi kan läsa om i Jesaja kapitel 6 (bibel 2000):
1Det år då kung Ussia dog såg jag Herren. Han satt på en hög och upphöjd tron, och hans mantelsläp fyllde templet. 2Serafer stod ovanför honom, var och en med sex vingar: med två vingar skylde de ansiktet, med två skylde de kroppen och med två flög de. 3Och de ropade till varandra:
Helig, helig, helig
är Herren Sebaot!
Hela jorden är full av hans härlighet.

4Ropet kom trösklarna att skaka i sina fästen, och templet fylldes av rök. 5Jag sade:
Ve mig! Jag är förlorad,
ty jag har orena läppar
och jag bor bland ett folk med orena läppar,
och mina ögon har sett
Konungen, Herren Sebaot.

6En av seraferna flög fram till mig med ett glödande kol som han hade tagit från altaret med en tång.7Med det vidrörde han min mun och sade: ”När detta vidrör dina läppar blir din skuld borttagen och din synd sonad.” 8Och jag hörde Herrens röst. Han sade: ”Vem skall jag sända, vem vill vara vår budbärare?” Jag svarade: ”Jag, sänd mig!”

Har du hört detta innan? Visst är det fantastiskt!

En kommentar

Gerd ♥ säger
6 augusti 2013 – 07:48

Jag tycker mig känna igen denna, tittade bland mina gospeltexter, men... kan ha varit någon solist som sjungit den. Oerhört vackert!!!

Tomas Jarvid svarar
6 augusti 2019 – 11:13

ja, jättefint!