• Vandra Vägen
  • Pilgrimsvandring på leden mellan Lidköping och Husaby
Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Pilgrimsvandring på leden mellan Lidköping och Husaby

Så har jag då pilgrimsvandrat igen. Nu börjar jag också bli ganska varm i kläderna vad gäller att leda vandringar tycker jag. Som en del i tre dagars kombinerad vandring och hitta-hem-konsert så gick jag i lördags med en grupp längs pilgrimsleden mellan Lidköping och Husaby. Det var en ny sträcka för mig och fin var den också.
Vandringen ut ur stan var oväntat vacker. Leden går precis längs Vänerns strand och utsikten mot Kållandsö och Kinnekulle är fantastisk. Första rastplatsen var vid ett fågeltorn strax utanför stan. Där påbörjade vi ett samtal utifrån stjärnan och korset, symbolerna för födelse och död. Det blir ofta väldigt fina samtal under en pilgrimsvandring. Man kan snabbt gå på väsentligheter istället för det vanliga tugget om vad man jobbar med och sådant.
På bilden ovan ser vi andra rastplatsen. Sedan följde dagens första tysta vandring, ända bort till bron över ån inne i Källby. Den som ville fick fundera på några ord från johannesevangeliet som återkom i konserterna; ”sanningen ska göra er fria”. Själv tänker jag att det ska till mycket kärlek också för att balansera de hårda kanterna som sanningen ofta kan ha…

Längs järnvägsspåren

Lunchen serverades vid Källby äventyrsgård där vi också blev filmade från luften av en radiostyrd skapelse. Mycket oväntat. Där avvek vi alltså lite från leden men vi kom på den igen senare.
Efter lunch blev det ännu en kort vandring i tystnad då vi fick fundera utifrån den långa versionen av heliga Birgittas bön. Under den vandringen nådde vi fram till den vackra lövskogen vid Kinnekulles fot!

Sista rasten blev vid ”Lasse i bergets grotta”. Ett stenhus byggt vid stenkanten där Lasse och hans fru Inga bodde för bortåt hundra år sedan (?). Den sista biten samtalade vi lite kring förebilder i livet.

Väl framme i Husaby serverade damerna i Husaby hembygdsförening soppa gjord på… de här råvarorna! De presenterades pedagogiskt i form av en liten bukett framför grytan. Mycket snyggt gjort!

Konsert vid utomhusscenen i Husaby, med historien om en ung kvinnas sökande efter meningen med livet (med hjälp av sankta Helena) avslutade dagens vandring.
Tack alla medvandrare. Hoppas vi får gå ihop snart igen!

Kommentarer

3 svar till ”Pilgrimsvandring på leden mellan Lidköping och Husaby”

  1. Profilbild för Gerd ♥

    Trevligt!Jag önskar jag hade kunnat varit med, men jag gjorde en mini igår kväll, gick Husabyrundan kl 18.00.Toppenfint och nya bekantskaper.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Fint att det var fint!

  2. Profilbild för Jan Anders

    Hej Tomas, du får gärna skriva ner dina fina tankar från vandringen på: http://www.pilgrimskaraborg.se/guest_133.htmlMvhPilgrimskaraborg.se/Jan Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.