Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Prästskjortan och jag

Skjortad!

Härom dagen arbetade jag utan att ha prästskjorta på mig. Även om jag bara satt själv på kontoret så kändes det väldigt konstigt.

Jag brukar alltid ha på mig prästskjorta när jag arbetar. Många andra präster sitter gärna i annat när de inte är ”ute bland folk” men jag brukar vara konsekvent. Jag har skrivit mer teologiskt om vad prästens krage betyder här, helt klart läsvärt!

I ärlighetens namn tror jag det mest beror på lättja. Jag har alltid tyckt det är svårt att välja lämpliga kläder och så har jag nu fått en uniform att ta till och slippa välja. Mycket härligt att veta varje morgon vad jag ska ta på mig!

Samtidigt är det nog bra för mig att ha en krage på mig. Dels för att jag är rätt ny och okänd där jag verkar, jag kan inte utgå ifrån att någon vet att jag är präst. Dels för att de som redan vet att jag är präst säkert kommer ihåg det mycket bättre än jag själv. Möter jag folk på ica så tänker de (rätta mig nu om jag har fel) förstås ”aha, där är prästen, Tomas” vare sig jag har skjorta på mig eller inte. Själv glömmer jag lätt att det är så man tänker.

Har jag skjortan på mig så vet jag vad människor ser när de möter mig, vare sig de tycker om det eller inte. Det skapar en tydlighet som är till fördel för alla tänker jag.

Kommentarer

2 svar till ”Prästskjortan och jag”

  1. Profilbild för Marie Fredin

    Håller med dig Tomas.Jag är diakon, bär alltid mitt diakonemblem synligt, det skapar tydlighet i mötet med andra och det påminner också mig om att jag har ett uppdrag, att gå med ett litet steg till, med Guds hjälp.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Roligt att du hittat hit Marie! Och bra att du är så klok 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.