Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Konfirmander kan be!

Små flickor som lär sig god hållning. Kanske får de också lära sig att be?

Idag har jag varit på möte med prästerna i kontraktet (alla församlingar kring Götene och Lidköping) och pratat om människosyn. Den kristna människosynen är vacker men en aning outgrundlig eftersom vi menar att det på sätt och vis inte finns någon botten i människan, i vårt centrum möts djupet i oss och Guds närvaro med den helige Ande. Det betyder att vi alltid är på helig mark när vi kommer nära en annan människa på djupet.

Det var dock inte det jag tänkte skriva om, det var mer en förklaring till att dagens bloggpost dröjt. Jag var på konfirmationsläger i helgen med samtliga konfirmander i det som ska bli vårt nya, större, pastorat efter nyår. Det var positiv anda och trevliga ungdomar men det som gjorde djupast intryck på mig under helgen var ändå något till synes ganska enkelt.

När vi skulle ha afton- och morgonbön avslutade vi med bönen ”Gud som haver”. Konfirmanderna hade inga lappar men de kunde den utantill, det hördes att de gjorde det! Tydligen har också dessa ungdomar fått lära sig be ”Gud som haver” av föräldrar eller äldre släktingar, även i vår moderna tid när den kristna trons ställning ofta verkar så svag.

Jag kanske inte borde blivit så förvånad men jag tyckte det var så vackert att höra dem stämma in i orden. I varje människa har Kristus en vän och allierad, det blev jag påmind om!

Har du barn som du ber aftonbön med?

Kommentarer

3 svar till ”Konfirmander kan be!”

  1. Profilbild för Gerd ♥

    Ja, jag har bett aftonbön med mina barn, fast de är vuxna nu. När jag var liten sydde jag en korsstygnsbonad, där en liten flicka sitter i sin säng med knäppta händer och texten på bonaden var just GUD SOM HAVER BARNEN KÄR.

  2. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Jag har bett både bordsbön och aftonbön m. mina tre nu vuxna barn. Har även sjungit: ”Det går en lite ängel bredvid mej, säjer mor. Han har så vita vingar och ögon blå, jag tror. Han håller mej i handen, då är jag inte rädd Och när jag sen ska somna han vakar vid min bädd!

  3. Profilbild för Tomas Jarvid

    Jag tänker att den som lär sina barn be gör något verkligt stort, viktigare än alla mina predikningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.