Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Glad Tomasdag!

Lycka är att få ett par nya skor! Här inte på namnsdagen men däremot mitt under andra världskriget!

Idag är det Tomasdagen, min namnsdag. Värt att fira till exempel med en mindre eller större present om du har vägarna förbi och köpt för många julklappar.

Jag minns det som att när jag var barn slutade alltid (kan ju inte stämma) skolan den 21a och då gick jag till farmor efteråt och fick fika och present. På något sätt har den 21a kvar en hel del av sin laddning för mig.

Det har hänt en del sedan dess. Om inte konfirmanderna överraskar (hint hint) så blir det väl ingen present och besöken hos farmor efter skolan hör till det förgångna. Saker ändras.

I dagarna har jag också tänkt en del på att julen förändrats mycket för mig. Kyrkjulen blir viktigare och viktigare år från år och budskapet om Guds människoblivande smyger sig in i var och varannan predikan under året också. Jag talar framförallt om det på begravningar. Det kan man tycka är lustigt men julens budskap är garanten för att Gud vet hur kämpigt det är att vara människa.

Mycket av det andra kan kvittta när det gäller julen, det kan lätt kännas som för mycket. Eller som att det gör det svårt att se det stora som ligger i botten?

Hur det än är med det för dig och mig så ska det bli fint med jul. När väl granen är tänd och tomtarna på plats är jag allt rätt glad över det också…

Kommentarer

Ett svar till ”Glad Tomasdag!”

  1. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Grattis på namnsdagen! En mysig julhelg önskar jag dej och de dina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.