Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Hur lär man sig det religiösa språket då?

Foto från ett år sen. Rätt snyggt?

Jag fick svar på gårdagens inlägg om DET FANTASTISKA med det religiösa språket (det där hör man inte för ofta va?).

Prästen Johan Danz skrev ett eget blogginlägg om varifrån man kan få ett sådant språk. Roligt, det känns som att jag är med i en sån där bloggargemenskap typ. Efter vad jag kan se är Johan en flitig bloggare så kolla gärna upp hans blogg. Lite mindre trams än på den här bloggen tror jag?

http://johandanz.se/

Kommentarer

3 svar till ”Hur lär man sig det religiösa språket då?”

  1. Profilbild för Gerd ♥

    Nu har jag läst både ditt inlägg och prästens Johans. Intressanta båda två. Kände igen mig på en punkt. Jag var nämligen inne och googlade för ett par dagar sedan på just ”Hur ber man?”, vilken sägs vara den vanligaste frågan. Ber man till Gud, eller till Jesus? Eller till Gud i Jesu namn?Du kan ju få svara på den frågan, Tomas!F.ö. tycker jag du tramsar väldigt trevligt! God lördagskvall 😉

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Trams är allvar ;)Det var väldigt intressant med googlingarna. Tror det får bli en egen bloggpost nån dag. Jag tror de ortodoxa säger att man ber till Fadern, i Sonen genom den Heliga Anden, om man blir klokare av det. Fadern är nog vanligast att rikta böner till men man kan lika gärna be till Jesus så vitt jag förstår. Det är lite knepigt med treenigheten ju.

  2. Profilbild för Piedra

    Jag försökte skriva en kommentar på ditt inlägg om Det fantastiska med det religiösa språket från mobilen, men det gick inte tydligen. Jag tänker att det är oerhört viktigt och berikande att lära sig det religiösa språket, för hur i fridens tider ska man kunna prata om någonting som man inte har ord för? Jag tror att förlusten av det religiösa språket hos gemene man har gett upphov till en rädsla för det religiösa, för det man inte förstår och inte kan prata om, det blir man rädd för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.