Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

"Vet du att folk pratar om dig?"

Grå så jag inte märks så mycket?

Jag har svårt att greppa att det skulle kunna finnas människor som pratar om mig när jag inte är med.

Jo, jag vet att det förmodligen är så. Inte minst för att jag är präst och enligt all erfarenhet är präster människor som andra pratar om, har åsikter om och tittar efter på gatan. Det är ändå på något sätt konstigt för mig att föreställa mig att någon kan ha åsikter om just mig.

Jag vet inte om det handlar om självkänsla på något sätt men det tror jag egentligen inte. Kanske mer en tveksamhet inför om jag är speciellt betydelsefull för andra. Det är inte heller något jag lider av (det här är inte en tycka-synd-om bloggpost), jag trivs rätt bra med att inte tänka för mycket på vad andra tänker, det är bara så att jag ofta blir förvånad när folk jag möter vet vad jag heter eller så. Jag tänker mig att det är på gott och ont att inte (tro sig) vara en snackis, men mest på gott?

Jag skulle tycka det var väldigt intressant att höra om det är så här det fungerar för dig också? Eller har du ett helt annat sätt att tänka?

Kommentarer

9 svar till ”"Vet du att folk pratar om dig?"”

  1. Profilbild för writingbythesea

    Visst pratar folk. Det tror jag! Men jag vet ju inte säkert. Jag är maktlös inför vilka som i så fall pratar, om det är grannar, före detta kollegor, nuvarande kollegor, vänner, bekanta eller Facebookvänner och för vad de i så fall säger, så jag brukar kunna släppa det! ”Det Per säger om Pål handlar mer om Per än om Pål” säger Pollak! Jag pratar om andra men önskar att jag kunde låta bli.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för det du delar här. Det är vanskliga grejer att prata om andra, det är det verkligen.

  2. Profilbild för Stefan

    Första tanken är att folk talar illa om en men det kan vara precis tvärtom. Det kan vara om vilken trevlig person du är eller vilken duktig präst du är. Ha en bra dag!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jo absolut. Och jag tror egentligen jag blir lika förvånad i vilket fall.

  3. Profilbild för Piedra

    Nu är jag ju inte präst så det är kanske inte jämförbart, men jag växte upp med en pappa som förutom att han var studierektor på traktens enda gymnasieskola dessutom var kommunalpolitiker. Alla visste vem han var, och därmed visste de också vem jag var. Under tonåren tyckte jag det var olidligt jobbigt att alla visste vem jag var, men jag hade ingen aning om vilka de var, och det här har nog satt sina spår hos mig. Jag funderar mycket över vad andra tycker om mig, vilket naturligtvis inte blivit ett dugg bättre av att jag i mer än tio års tid bott på ett ställe där grannarna bara bryr sig om vad andra gör och inte hur de själva beter sig. Alltså har jag blivit en snackis igen, och den här gången på ett mycket negativt sätt. Och så klart har det då blivit så att jag bryr mig ännu mer om vad andra tycker om mig. Jag vet att det säger mer om dem än om mig, det förstår jag rent intellektuellt, men känslomässigt har jag väldigt svårt att lösgöra mig från det.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det kan mycket väl vara värre att vara offentlig på andra sätt än att vara präst. Jag tycker generellt att folk är väldigt trevliga mot mig. Och så borde det ju vara värre att inte ha ”valt” det själv utan få det i andra hand som du skriver.

  4. Profilbild för Rosa

    Jag och en kompis satt och talade om detta. Vi kom fram till att mellanstora städer är värst eftersom du inte har stadens anonymitet eller glesbygdens acceptans/”det är så långt till nästa granne att han inte ser dig” utan där är du utsatt för allas hårda dömande blickar. Vad säger ni?

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Så tror jag absolut att det är. Och det är märkligt hur man ändå kan hålla koll på varandra i ett samhälle med flera tusen invånare?

  5. Profilbild för Rosa

    ja det är det. 🙂 Jag klarade inte av det så det måste vara en speciell minnesfunktion skvallertanter i små städer har. 😉 eller så drar de för snabba slutsatser…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.