Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

11 Blandade tankar på söndagen

Kanske världens första kort på en leende man!

Är det så att VARJE sån här bloggpost börjar med att jag skriver nåt om hur lite jag sovit i natt? Rätt förutsägbart i så fall att det är så idag med. Tack barna.
Idag är det jungfru Marie bebådelsedag. Vi avbryter fastan för lite julförberedelser!
Jag ska leda gudstjänst i Husaby och Ledsjö, döpa barn och lyssna på kör och äta våfflor. Fint det!
Äh, kom du också förresten!
Jag läste en gång en några hundra år gammal utläggning om ängelns besök till Maria. Han kanske missade poängen lite för jag minns mest att han beskrev att Maria var flitig och arbetsam och satt och handarbetade när ängeln kom. Förebild i flit, kanske inte det det handlar om?
Men det påminner i alla fall om att Maria var en riktig, vanlig människa som vi och blev lika förvånad som vi skulle blivit över ängeln.
Tänk om det kom en ängel mitt i bloggandet. Rätt oväntat!
Jag tycker mycket om Maria. Jag tror det var Nathan Söderblom som sa att ”man gläder knappast Jesus genom att tala illa om hans mor”.
Det är lite svårare att ens tänka de här enkla tankarna samtidigt som man hejdar barnen från att slå sig/varandra. Eller rätt mycket svårt faktiskt.
Folk tycker de får upphackade tankebanor av informationsåldern men det är ju inget mot småbarnsåldern?
Alltså, det är rätt svårt med de här bloggposterna. Helst ska de ju vara väldigt roliga och så. Kanske får skaffa en spökskrivare…
Vad gör du idag? Jag önskar dig en god söndag!

Kommentarer

4 svar till ”11 Blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för SPRAKFÅLEN

    Det där fotot var verkligen en överraskning! En man med mycket gott självförtroende och humör ser det ut som. Mycket roligt att se en glad man från adertonhundratalet. De små liven kan onekligen störa i författandet, men det tycks ju ändå gå rätt så bra ändå. Smaklig våffla!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jo glad är han allt, kanske heter han Stomatol eller nåt. Önskar även dig en våfflig dag (det blev en på kyrkkaffet tills slut).

  2. Profilbild för Simon
    Simon

    Spökskrivaren rycker ut.A propå barn på Marie bebådelsedag:Ängeln säger:1) Herren är med dig!2) Du ska bli havande och föda en son (inklusive ta hand om honom när han växer upp).I den ordningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.