Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Smygkristna runt Jesus

Josef från Arimateia ger sin grav åt Jesus

En intressant sak med påskdramat är att det är andra än man borde kunna förvänta sig som gör de stora insatserna för Jesus.

Lärjungarna, de som har speciell status som Jesu närmaste, de bli rädda och flyr, eller blir till och med förrädare under dessa påskdagar i Jerusalem.

Istället är det andra som märker ut sig.

Nikodemus som försöker försvara Jesus i rådet. Pilatus som gör vad han kan för att inte döma honom. Simon från Kyrene som får bära korset åt Jesus. Josef från Arimeteia som tar ner Jesus från korset och lägger honom i sin egen grav. Kvinnorna som är de sista att stå kvar vid korset och de som går till graven för att ta hand om kroppen. Soldaten vid korset som blir den som kommer med den största och mest oväntade trosbekännelsen; den mannen måste varit Guds son.

Jag tänker att det är på samma sätt nu. Det är inte alla som kallar sig kristna till namnet men som står Jesus nära och gör stora saker för honom. Många som firar påsk på sitt sätt även om man inte är bekväm med att gå till en kyrka. I så fall är man i gott sällskap. Kring Jesus har de alltid funnits, och de är alltid välkomna hos honom.

Kommentarer

5 svar till ”Smygkristna runt Jesus”

  1. Profilbild för Fia Odh
    Fia Odh

    Vet inte om det hör hit egentligen men många kristna romer dukar sitt påskbord med en tom tallrik/ dukad plats. För Jesus.

  2. Profilbild för Sven-Evan Svanberg

    Tack Tomas och Fia för det ni lyft fram här! Tänkvärt!

  3. Profilbild för Tomas Jarvid

    Fint och bra av romerna! Det är som judarna som dukar för Elia om han skulle återvända just nu. Tack Sven-Evan!

  4. Profilbild för Rosa

    MMm tåls att tänka på. Att det kanske de som skriker högst och använder de stora orden runt Jesus som är honom närmast…Jag har hört att Grönläningar också gör så fast mer om det är en främling skulle knacka på dörren och behöver mat.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jesus verkar ha ett särskilt öga för alla som är små på ett eller annat sätt, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.