Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

11 blandade tankar på tredjedel påsk

-Dagens bild är en klassisk ”vem ska bort av…” A’la fem myror. Vem ska bort av: Björn Skifs, min bror, jag själv eller Hitler? Skriv ditt svar i en kommentar eller på en lapp i din tvättstuga så får vi se om det är en lätt eller en svår fråga…

-Det är några intensiva veckor nu med påsken och på söndag konfirmation. Jag hinner inte helt med med huvudet hela tiden.
-Jag fyllde år på självaste påskdagen i år. Kan konstatera att det är så pass många år jag fyller att jag måste räkna lite innan jag vet hur många de är.
-Det är förresten intressant hur man säger: att FYLLA år. Nu är det förra året fyllt och fullbordat och dags för ett nytt. Det sägs att man inte ska fylla livet med år utan åren med liv. Undrar vilketdera jag gör. Jaja, dess hurtiga aforismer…
-Det tog nästan 30 år innan jag förstod vad en födelsedag är. Man firar ju att personen fötts och därmed att personen finns. Det är vackert! Och det är säkert också därför människor med låg självkänsla tycker det är svårt att bli firade?
-Påsken är verkligen en härlig helg. Det var väldigt fint med midnattsmässa i Husaby och påskdagsgudstjänst i Ledsjö. 
-Hela den kristna tron står och faller med om uppståndelsen verkligen ägt rum. Det är väldigt värt att fundera på om det är sant, det borde alla vara överens om.
-Jag får säga att jag börjar önska att det var någon ytterligare långfredag på året. Befriande med en dag som ska vara allvarlig och sorgsen. Så många fina psalmer man aldrig hinner sjunga.
-Pollen har det blivit minsann. Mycket. Snörvel.

-Idag ska jag ha morgonandakt med de ideella på kyrkornas second hand i Götene. Det hade jag förra gången i slutet av augusti så det ska bli roligt. Dagens stora grej är annars gudstjänst för de allra minsta framme på golvet i koret i Husaby kyrka. Det är fint det!

-Dessutom församlingsrådsmöte och förhoppningsvis väldigt mycket förberedelse av konfirmationen på söndag. Späckad dag får jag säga.

Vad gör du idag?

Kommentarer

10 svar till ”11 blandade tankar på tredjedel påsk”

  1. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Om det inte är en tvillingbror du har, så ska nog han tyvärr bort… Men, du kanske svarar fel, fel fel!! Jag har vilodag, efter att ha jobbat långhelg.

    1. Profilbild för Anonymous
      Anonymous

      Ja, just det…Grattis i efterskott!

  2. Profilbild för Rosa

    Oj är det därför vänner runt mig blir sura på mig när jag säger att jag inte vill bli firad. Att jag indirekt säger att jag inte är viktig? Jag tror Hitler ska bort, för han är den enda diktatorn på bilden.

    1. Profilbild för Simon
      Simon

      Du har aldrig bott ihop med Tomas, va?(obs detta är ett skämt):-D

    2. Profilbild för Tomas Jarvid

      Kanske är det så. Det är ju egentligen inte så att det inte märks när man inte vill synas och firas?

  3. Profilbild för Olle Ohlsson

    Brorsan, eftersom han (kanske) inte talar inför folk som yrke?Hitler, eftersom han inte bar glasögon offentligt?Du, eftersom du har så mycket skägg?Björn Skifs, eftersom han (hittils) levt till högst ålder?

    1. Profilbild för Simon
      Simon

      Den första låter rimlig. Broderns yrke är ju snarare att hyscha åt folk än att tala för dem.

  4. Profilbild för Simon
    Simon

    ”tredjedel påsk”?Är detta postat från en apparat med auto-correct?:-D

  5. Profilbild för Tomas Jarvid

    Spännande att höra era gissningar. Rätt svar kommer i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.