Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

Lite hattreklam från förr för dig som vill dela mode med undertecknad!

Jag har nu sovit tre nätter sammanhängande sömn. Det känns konstigt, jag tror det hände senast innan lillan föddes för 16 månader sedan. Men det känns nyttigt också.

Det är egentligen en rätt bra grej med sekulära helgdagar. Då är ju prästen också ledig. Första maj, nationaldagen och så vidare. Jag har inte en aning om hur man borde fira dem heller, så det är väl som en del andra känner inför de kyrkliga helgerna?

Det blev inget vårtal denna valborg, det var damernas år vid brasan i Husaby, men jag kan så här i förbigående nämna att det blivit grönt, fåglarna kvittrar och det är vackert ute om våren. Så har jag sagt de viktigaste orden i vårtalen i alla fall…

Tack vare barnvakt (händer ibland!) så befinner vi oss i Göteborg där vi sett på opera. Det sägs att man märker att det är opera om de sticker kniven i någon och istället för blod kommer det sång! Fast det stämde inte. ALLA huvudpersoner dog på grymma sätt men ingen fick sjunga någon slutaria. (Tosca var det för den som undrar.)

”Prästerna” på scenen hade talar på sig (de fotsida svarta kläderna som präster har i många länder. Jag tycker det är häftiga kläder. Hur skulle det tas emot om jag hade en sådan tror du? Vågar man?

Att bli präst innehåller många moment. Kläderna är kanske inte det första man tänker på men nu har vi i alla fall handlat skor till min fru inför prästvigningen på pingstdagen. Klädkontot blir stort.

Kranen på hotelltoaletten ser ut som en förvånad gubbe. Ska ta ett fotobevis senare.

Det är väldigt roligt att gå och tala bred göteborgska med Jenny. Hon blir väldigt imponerad. Det är jag säker på.

Jag får alltid en känsla när jag skrivit några tankar så här om att jag egentligen har tänkt ut en massa roligare saker förut som jag sedan glömt. Förmodligen är det inte så.

Slipar också på en fortsättning till inlägget om att dela säng och plånbok, det kanske kommer i morgon. Jag är tacksam för responsen.

Så där ja. Vad gör du idag?

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.