Tvehågsenheten


Inte mycket utrymme för tvekan här!
Inte mycket utrymme för tvekan här!

Ett ord jag funderat över de senaste dagarna är det ålderdomliga ”tvehågsenhet”. Att vara kluven mellan två olika tankar. Jag tror att det är ett ord som i grund och botten är detsamma som det mer vardagliga ”tvekan”. Det borde ju vara samma ord på något sätt eller hur?

Jag tror att jag är en utpräglat tvehågsen person. Det är mycket sällan jag är odelat förväntansfull inför något nytt som ska hända eller inför annat i livet. Det känns som att livet kunde vara enklare om man var mer okomplicerad. Kanske är det ändå en slags välsignelse? Förmåga att hålla flera tankar i huvudet samtidigt är ju viktigt i många lägen?

Jag är lite nyfiken på hur det är för andra människor. Dig till exempel! Känner du att tvehågsenhet är något som kännetecknar dig? Är jag vanligare eller ovanligare än jag tror? Skriv en kommentar!

 

En kommentar

Lena P säger
25 juli 2014 – 08:12

I det fallet är jag precis som du, mycket sällan odelat förväntansfull inför någonting. Tvehågsenhet är mitt mellannamn. Men jag tror att när man reflekterar så mycket över tillvaron och annat som jag gör, så kan man nog inte bli annat än tvehågsen, tror jag. Så i valet mellan att vara okomplicerad och tvehågsen väljer jag alla gånger tvehågsen. Det ger ju faktiskt tillvaron en dimension som de okomplicerade går minste om.

Tomas Jarvid svarar
25 juli 2019 – 11:14

Kanske också bra att man inte har något val. Bara att försonas med den man är, det är svårt nog.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.