Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

En rätt dålig förälder?

Barn som gäspar på kort för sådär hundra år sedan.

Barn som gäspar på kort för sådär hundra år sedan.

En bra sak med bloggen är att jag kan återvända till mina tidigare tankar. Nu har ju bloggen ändå hängt med i två och ett halvt år. På den tiden hinner det hända en del.

Jag tittade in på den gamla bloggposten om 7 principer för barnuppfostran enligt Gordon Neufeld som jag skrev i april 2013. Läs den du, den är bland det bästa på den här bloggen. Lite kaxigt får man väl säga att det är  att skriva en bloggpost om barnuppfostran innan barnen hemma började bli besvärliga på allvar.

Nu läser jag om punkterna och känner igen mig i alla de mindre konstruktiva återvändsgränderna. Ett och annat har också fastnat i huvudet och verkar funka skapligt utifrån hans sätt att se det (och gedigen forskning).

Jag tänker att det är så det är med livet. Man får sikta högt och så får man misslyckas och sedan återvända till sina målsättningar med sina nya erfarenheter med sig. Vare sig det gäller föräldraskap eller något annat. Och visst vore det tråkigt om man skulle behöva vara perfekt för att få uttala sig i någon fråga?

Kommentarer

2 svar till ”En rätt dålig förälder?”

  1. Profilbild för GeddFish

    ”Sikta mot stjärnorna för att nå trädtopparna.
    Sikta mot trädtopparna och du når marken.”

    Att fostra barn har aldrig varit helt lätt. Inget barn är det andra likt, även om de är syskon. Jag har erfarenhet utifrån fyra, och till slut har det gått bra för alla, som det ser ut.
    Går det inte bra får man söka hjälp

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Fint att veta att andra varit med om detsamma och att det kommer andra efter oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.