Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Jubileumsgudstjänsten

Jubileumsgudstjänsten

Nu har det stora tusenårsfirandets huvuddagar gått. Det har varit två roliga dagar i Skara. Känslan är i och för sig att jag missat nästan allt som skett och varit på fel plats vid fel tid hela tiden men så blir det lätt med barn. Jag lyckades heller inte hälsa på särskilt många jag spanade efter i folkmassan men det var roligt att vara där!

Å andra sidan hade det nog knappast blivit av att jag klättrade upp och provsatt en stor skogsskördarmaskin om jag inte haft barnen som ursäkt…

Och festgudstjänsten satte ribban högt för friluftsgudstjänster. Någon trodde vi var 3000 där.

1000 år, det firar man inte varje dag minsann. I och för sig har de redan haft två tusenårsfiranden i Husaby de senaste åren men de har jag tyvärr missat.

Husaby var förresten representerat i gudstjänsten genom att musiken var från ”Husabymässan”. Det gläder mig extra.

Det sägs förresten att den mässan (”toner från en källa”) blivit otroligt populär i sin tyska översättning nere i Tyskland. Häftigt!

Jag vet att jag har kommit på en genial bloggpost som hade något med Browns bok och Annika Östbert att göra och sa något viktigt om livet men så har jag glömt bort idén igen. Surt det.

Idag ska vi försöka åka och höra en vän avskedspredika ett stycke härifrån. Det ska bli roligt.

11e söndagen efter trefaldighet, temat ”tro och liv”. Episteln är ett gammalt favoritbibelord (som faktiskt inte alls är det längre): ”bli ordets görare, inte bara dess hörare, annars tar du miste” (jak 1:22). Knäckfrågan är hur man ”gör” tro? Knappast genom att försöka känna mer va? Det måste handla om att omsätta den i handling (bön och arbete)?

Vad gör du idag?

Kommentarer

3 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för GeddFish

    Idag ska jag ta en långpromenad. Något bättre väder än igår, för då var vädrets makter inte oss nådiga! Jag såg dig aldrig i Skara, men den stora kören blev fördröjd p.g.a. programmet i övrigt och regnet strilade. Det blev rått i luften, men det var kul!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Missade dej men såg gospelkören!

      1. Profilbild för GeddFish

        Jag stod längst fram till vänster i kören….. men vi var ju MÅNGA! Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.