Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på andra adventssöndagen

Man in flaska.

Man in flaska.

Jag börjar långsamt skymta änden på denna föräldraledighet. Än är det någon månad kvar men det är inte längre oceaner av tid tills jobbet börjar.

Idag är det andra söndagen i advent och ett av de allra störta temata i Jesu undervisning är temat; Guds rike. En sån dag är det roligt att predika men det ska jag alltså inte göra. Däremot ska jag fira gudstjänst i en av ”mina” kyrkor. Kom till Skälvum så ses vi där. Jag har hört att det blir fin musik också…

Bilden med mannen i flaskan är tänkt som illustration till Jesus ord om att ingen kan säga om Guds rike att ”här är det” eller ”där är det”. Guds rike är inget vi kan ha makt över men det kan ha makt över oss.

Jag har återvänt till rötterna. Jag har läst bamse från 80-talet med barnen och slås av hur fantastiskt bra de serierna är. Rune Andréasson är full av vishet och berättelserna är spänstiga.

Jag är förresten lika gammal som de tre äldsta bamsebarnen. Nu är tiden lite annorlunda om man är seriefigur så de är väl fortfarande 8-9 år i sin värld antar jag. Undrar annars vad de skulle gjort som vuxna?

Det känns som att det är en hop nya människor som skriver kommentarer och engagerar sig i bloggen. Det är roligt, välkommen du som hittat hit och du som ännu inte gett dig till känna får gärna skriva en rad. Det är uppskattat.

Jag har också fått en uppmaning om att ha fler gästbloggare på bloggen. Det är länge sedan det var någon sådan så det vore väldigt roligt. Känner du dig manad?

Sist lade jag med en film med spindelmannen i Falun. Nu har jag hittat en sjukt imponerande film med en jazzig amazing grace på säckpipa. Det är möjligt att alla andra redan sett detta för det är från allsång på Skansen men ändå sjukt tufft.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.