Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Alla är inte som jag

Inte direkt som jag. Fast förmodligen också lik på en del sätt?

Inte direkt som jag. Fast förmodligen också lik på en del sätt?

Jag har fått fylla i en psykologienkät riktad till stiftets präster. Det var många olika frågor om hur man såg på sin livssituation och samspelet med andra.

En del frågor var ganska tunga. Om hur mycket man jämför sig med andra, hur mycket man bryr sig om vad andra tänker, om man lätt ruvar på hämnd mot ovänner och mycket annat.

Det jag tar med mig efter att ha fyllt i enkäten är insikten om att det förmodligen finns människor som fyller i varenda punkt helt tvärtom än jag gjort. Jag brukar ju utgå från mig själv när jag möter andra, hur skulle man annars göra, men det finns egentligen inget som säger att vi fungerar likadant på särskilt många områden.

Alla är inte som jag. Du till exempel är snarare som du. Och det är nog bäst så?

Kommentarer

5 svar till ”Alla är inte som jag”

  1. Profilbild för M.Blomgren

    Pratar du om det där Vi och Dom?

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Kanske på ett sätt fast mest en enkel tanke om att vi kanske utgår för mycket från att andra tänker likadant som vi? Förhoppningsvis kan vi vara ett vi även med den som är annorlunda.

  2. Profilbild för Lena P

    Det måste finnas en vits med att Gud har skapat oss så olika. Jag tänker att det är för att vi ska komplettera varandra så att vi kan skapa ett vi, ett tillsammans.

  3. Profilbild för Alma-Lena

    Just eftersom vi är olika kan vi ha gemenskap tror jag. Vi ska inte vara lika, vi ska vara olika och så komplettera varandra i förvaltarskapet av skapelsen. Som Paulus skriver om församlingen i 1 Kor. 12

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      ibland säger man i samband med parrelationer att man inte ska vara för lika utan komplettera varandra. Då brukar jag tänka att vi faktiskt aldrig är helt lika så det är knappast ett problem. Risken är att vi vägrar se skillnaderna. Kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.