Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Lika gammal som Jesus

De här två måste väl vara i sina bästa år?

De här två måste väl vara i sina bästa år?

Har du funderat på hur gammal man är i himlen? Är man så gammal som när man dör från det här livet? Blir den som dör riktigt gammal ung på nytt i himlen? Blir den som dör som barn någonsin vuxen?

Jag misstänker för min del att Jesus skulle fräst till åt sådana här frågor och muttrat något om hur lite vi förstår, det är helt annorlunda med himlen.

En som dock tänkte länge och väl på saken var medeltidsteologen Thomas av Aquino. Han kom fram till att i himlen är alla 33 år gamla. Anledningen var det måste betraktas som den fullkomliga åldern eftersom det var den ålder Jesus antas ha haft då han dog och uppstod. Man brukar tänka att Jesus startade sin utåtriktade verksamhet vid 30 och att han sedan verkade i tre år, alltså blev han 33.

Om det är så så är jag nu i mina bästa år för idag fyller jag just 33. Hädanefter kommer får jag föreställa mig Jesus som en yngre person än jag själv. Det är faktiskt en rätt konstig tanke men jag vänjer mig väl. Precis som jag får vänja mig alltmer med åren vid att visdom och kunskap inte mäts i år.

Det är lite oklart vad jag vill ha sagt med den här bloggposten. Mest är det väl lite kuriosakunskaper jag vill briljera med att jag snappat upp någonstans. Skriv gärna en kommentar i alla fall och svara på hur du tänker om frågan:

När är man i sina bästa år? Vilken ålder har varit bäst för dig?

Kommentarer

24 svar till ”Lika gammal som Jesus”

  1. Profilbild för Anette
    Anette

    Grattis på födelsedagen!

  2. Profilbild för Anette
    Anette

    Jag tycker alla åldrar varit bra, men på olika sätt. Jag tyckte mycket om när barnen var små, älskade när de blev äldre och njuter nu när de flyttat ut

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det låter ju bra för framtiden för min del 😉

  3. Profilbild för ellen
    ellen

    Alla åldrar har sina olika glädjeämnen resp. bekymmer. Det viktiga är att kunna leva ”i nuet” och glädjas åt det man har.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jo ”nu” är nog den bästa tiden ändå. Den enda man kan ha till något just.

  4. Profilbild för ellen
    ellen

    Och
    Grattis på födelsedagen. Ser fram emot många år med din blogg

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Dubbelt tack Ellen!

  5. Profilbild för Sophia Odh
    Sophia Odh

    Grattis!
    Jag säger som Karlsson på taket, alla åldrar är bäst. Är inte siffran som räknas utan vad man gör med tiden man har. 🙂

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack ska du ha! Och du har säkert rätt. I alla fall borde det vara så.

  6. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Grattis på födelsedagen!
    Jag tycker att min nuvarande ålder 36 är en bra ålder.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Skönt när det är så 🙂 Tack!

  7. Profilbild för Torsten Lundborg
    Torsten Lundborg

    Grattis, jo det här med ålder har farsinerat mig länge, fyller 60 om nån vecka. De senaste 40 åren har gått otroligt fort mycket har hänt men mycket av det jag tänker på tillhör min barndom eller ungdoms åren. Gämför min ålder med hur det var när min far var lika gammal. Likaså tänker jag på vad som hände i mitt liv då jag var i samma ålder som mina barn. Har under åren lärt mig att livet inte är svart eller vitt utan grått. Det värsta är ändå att kroppen inte är 30 fast huvudet tycks tro det.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för den tänkvärda reflektionen. Jag börjar så smått känna igen mig i att känna igen sig i sina barns upplevelser men resten kommer nog det också.

  8. Profilbild för Markus
    Markus

    Grattis!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack Markus 🙂

  9. Profilbild för Marie Fredin
    Marie Fredin

    Lite osäkerhet råder väl om året för Jesu födelse och därmed hans ålder vid korsfästelsen. Han kunde lika väl vara född år 7 f.v.t. och blev därmed 40 år.
    Sannolikt är han född någon gång mellan år 7 – 4 f.v.t enligt dagens forskning.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Riktigt hur de räknat vet jag inte, det är förstås vanskligt och oexakt. Jag vet inte heller hur de kommit fram till året för hans död faktiskt.

  10. Profilbild för Markus
    Markus

    ”-Vi kommer leva samma liv om och om igen i evighet. ”-Den som drabbas utav olycka hamnar i helvetet utav misstag.” ”-Man mår som man förtjänar.” ”-De rika och framgångsbenägna lever i himmelen för att Gud ville det.” ”-Finns det dasspapper i himmelen?”…Jag tvivlar

  11. Profilbild för Markus
    Markus

    Jag tycker det bara blir värre och värre. Jag är 39 år. Ingen tror mig, men jag är hemsökt, och plågoandarna gör vad dom kan för att göra livet outhärdligt. När t.ex frysen surrar hör jag dem tala genom den på ett väldigt livlöst och elektriskt vis. Jag har blivit stucken av nålar under nattens timmar. Jag ser genomskinliga kroppar vandra i mitt rum. Dom lever och bajsar som vi alla andra, men det är människor som använder mycket magi. Det är var som om jag vaknade upp från mitt självmordsförsök och ställdes inför Gud och hans änglar på uppståndelsens dag. Oj, jag förtjänar helvetet. -Störten ned! Säger dom. Du får inte leva!
    Jag vet att det finns kristna som tolkar himmel och helvete som något jordiskt – en helt profan tolkning. Pärleporten blir till kvinnans vagina. Men jag hoppas livet här på jorden bara speglar det efterkommande i det gudomliga och i det helvetiska.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det låter verkligen inget vidare som du har det. Ibland kanske nuet lika gärna kan vara värst. Tro inte på några demonröster bara. De ljuger alltid.

    2. Profilbild för Rosa
      Rosa

      Demonorna vill oss illa och därför ljuger de.. Lögn är det värsta för det skapar förvirring. Gud vare med dig!

      1. Profilbild för Rosa
        Rosa

        Och kom ihåg det Tant Anita (en frälsningssoldat) säger : fienden skjuter inte på döda hönor utan de viktiga målen.! Du är viktig för Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.