Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Grejen med kristi himmelsfärdsdag

Lämplig ballong för himmelsfärd?

Lämplig ballong för himmelsfärd?

Idag är det kristi himmelsfärdsdag. En dag som har ganska diffus innebörd för de flesta. Det är väl därför den kallas för kristi flygare och annat konstigt. Vad är poängen med att Jesus far upp till himlen?

Det ska jag tala om i mässan i Skälvum 10 och på pilgrimsvandringen som man gärna får hänga med på därefter till Ova. Men ett kort svar är att Jesus alltsedan dess finns med oss överallt, obegränsad av tid och rum. Efter himmelsfärdsdagen börjar lärjungarnas liv likna våra liv som kristna som de ser ut idag. I alla fall mer än när de kunde se och ta på Jesus.

Jag brukar kanske skriva för långt på bloggen nuförtiden så det tar jag ut med att skriva väldigt kort idag. Jag önskar dig en upplyftande dag!

 

Kommentarer

6 svar till ”Grejen med kristi himmelsfärdsdag”

  1. Profilbild för Kraka

    Det är alltid bra att klarlägga saker. Dagens människor är inte bara teologiskt okunniga, de verkar ha dåliga kunskaper i många saker som rör det dagliga livet. Våra helgdagar och vad de symboliserar tycker jag hör till allmänbildningen att känna till – även för dem som inte är troende.
    Önskar dig en bra och trevlig dag och vandring. Önskar att jag kunde varit med, men det ligger en del geografiska hinder ivägen, även om de är mindre nu när jag är hemma i Stockholm igen.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det hade varit roligt om du kunnat komma! Jo, att jobba för allmänbildningen är en sidomission jag försöker jobba med här 😉

  2. Profilbild för Jonas Nilsson
    Jonas Nilsson

    Kul att någon kommenterar dagen. Det är fascinerande att vi i detta land ännu får fira detta den rätta dagen. Jovisst, det är uppenbart få som frågar efter att få fira ämnet men ändå, en dag med tankeställare som bryter våra invanda tankemönster ganska rejält. Får man Kristi himmelsfärd rätt vänd då har man kommit bit på trons väg!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det finns olika nivåer i det där. Jag har för min del alltid vetat vad som står i himmelsfärdsdagens text och varför dagen heter som den gör och så men det tog längre tid innan jag kunde tänka djupare på vad det var för betydelse för oss med det.

  3. Profilbild för Kerstin Gross
    Kerstin Gross

    En upplyftande dag blev det i alla fall för mig. Tack för trevligt sällskap på vandring och fina stunder i era vackra kyrkor.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det var dagens höjdare att du kom med så jag fick träffa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.