Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

 

Notera framförallt att enhörningarna faktiskt kom med på arken. Noa hade jobbigare med att packa än jag med att hitta alla djur.

Notera framförallt att enhörningarna faktiskt kom med på arken. Noa hade jobbigare med att packa än jag med att hitta alla djur.

Att flytta är lite som att slå sig i huvudet med hammare. Det är skönt när man slutar. Hur som helst har jag nu kört mina pinaler från Husaby Halla till Ulricehamn. Ett nytt kapitel i familjens liv har börjat.

Idag är alltså en knappast ledig dag med alla lådor som står och väntar på att packas upp men hur om helst är det ändå semester och det är inte illa.

Jag fick komma till en ”ny” kyrka på min allra sista tjänstgöring, Hanglösa kyrka som jag aldrig tidigare varit i. När jag fått ordning på mig ska jag komma med en fotobloggpost därifrån. Bland annat kan jag lova att ni får se Sveriges största psalmtavla. Tror jag.

Jag har också smugit in i Skeby kyrka bara för att kolla hur den ser ut. Det var verkligen speciellt, med predikstolen ovanpå altaret. Inget snack om att Ordet är det viktigaste i gudstjänsten om man gör så.

Tja, nu när jag byter tjänst kan du ju se fram emot en massa nya fotobloggposter från olika kyrkor igen. Kul va?

Via ett tvprogram om ”en svensk klassiker” har jag snappat upp ett nytt motto:

”Det måste inte vara kul för att det ska vara kul”

Jag tror jag förstår precis hur det är menat. Det är nog så jag alltid ägnat mig åt mina intressen och studier och sånt. Det kanske är mitt motto?

Man kanske kan variera det efter behov också. Det får vi återkomma till.

Vi kanske kan ta det som en tävling, jag skickar en full flyttlåda med något innehåll till vinnaren?

 

Kommentarer

3 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Hade en kompis sam hade ett talesätt som var så här : ”om du får ont i huvudet när du slår dig själv med en hammare så ska du allvarligt överväga att sluta med det”
    Jag tror det ligger nåt i det…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det gör nog det. Får tänka på det framöver.

    2. Profilbild för Christina

      Kommer mig att tänka på hur jag förr missförstod talesättet: att slå huvudet på spiken. Varför huvudet? Och inte en hammare? Jag trodde att man slog sitt huvud på spiken, tills en dag jag förstod att även spik har huvud…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.