Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

En som behöver en hel del vård. Illustration av alla sorters sår man kunde få i strid. Kanske en bra bild för medmänniskan?

En som behöver en hel del vård. Illustration av alla sorters sår man kunde få i strid. Kanske en bra bild för medmänniskan?

En dag ska jag hålla avskedspredikan och gå i pension. Dit är det ganska långt men idag ska i alla fall min föregångare i Dalstorp, Jösta Björling, göra det. Själv ska jag leda mässan och i övrigt gå runt och vara trevlig. Mina favoritsysslor alltså.

Idag är det den 13e söndagen efter trefaldighet och temat är ”medmänniskan”. Till skillnad från på min välkomstpredikan förra söndagen har Jösta en hel hög riktigt välkända bibeltexter att predika över idag. Kain och Abel. Och den barmhärtige samariern. Och ett ämne som är precis hur stort som helst. Det är lurigt det där. Ibland blir det bara ohanterligt när det finns för mycket att säga om texterna.

Bilden föreställer alla möjliga sorters sår man kan få i strid. Undrar hur en sådan bild som föreställer alla sätt en människa kan bli skadad på totalt skulle se ut, går det ens att räkna sätten?

Jag får återkomma med lite förvånande saker om den barmhärtige samariern i veckan. Sitter på lite kul grejer där.

I veckan som varit har jag dels varit på terminsupptakt med alla pastoratets anställda. Det var många det. Jag har hälsat och hälsat men ändå inte hälsat på alla. Jag fick i alla fall tillfälle att dra mitt korsettskämt inför alla så jag hoppas jag gjort något intryck.

Det andra jag gjort är att försöka få ordning på alla saker som ska styras upp av någon (rätt ofta mig) så här i terminsupptakt. Organisatör. Är inte min främsta självbild.

Det verkar som att svenska kyrkans störste bloggare ”kyrkoherdens tankar” spräckt 5 miljoner sidvyer igår. Dit har man en bit kvar om man säger så.

Kan aldrig riktigt avgöra om jag tror ni är många eller få som läser här. För att vara en blogg av en gnetig teolog verkar ändå många hänga i. Men det är som sagt inte direkt Kissies blogg det här.

Vi har fått en hink lingon av mor och far. Roligt! Och så har jag en massa att rensa igen då…

I veckan som kommer ska både Ulricehamns tidning och Borås tidning intervjua mig som ny präst i trakten. Sen har jag varit med i samtliga tre lokala tidningar. Hoppas jag kan säga något klokt när det gäller. Vad ska jag föra in samtalet på tycker du?

Vad gör du idag? Skriv en kommentar!

Kommentarer

5 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    1 hur viktigt det är att lära känna Jesus, 2 medmänsklighet 3 hur underbart vi har det kyrkan.

    Funkrar korsettskämt att dra på internet?

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det funkar nog inte så bra i skrift. Jag får ta det på Vandra Vägens höstmöte.

      Om det fanns ett sådant. Det hade varit kul.

  2. Profilbild för Simon
    Simon

    Kissis blogg… hm.
    Men om du också hade bilder på dig själv med photoshopade bröst skulle kanske besöksstatistiken flyga i höjden?

    1. Profilbild för Thorsten Schütte
      Thorsten Schütte

      Flyga i höjden först och sedan brådstörta…

      1. Profilbild för Tomas Jarvid

        Totalhaveri förmodligen. Undrar hur domkapitlet skulle reagera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.