Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Gissa bilden del LIV!

bild (63)

Bildgåta 53 såg ut som ovan. Det var nog en ganska lätt gåta för många som kan sin bibel väl. Thorsten, Stefan, Bo, Falken och Rosa kom snabb in med rätt svar och diskussionen kom istället att handla om detaljfrågor.

Bilden föreställer hur Jesus blivit gripen och visas upp för den arga folkmassan av Pilatus. Härifrån kommer de berömde orden ”Ecce homo” -”se människan”. Jesus blir sedan utlämnad till att korsfästas.

Hieronymus Borsch har målat. Det fanns olika spörsmål om vilka de genomskinliga figurerna i nedre vänster kant är (sponsorer som sedan retuscherats bort?) och annat. Jag vet dock inte tillräckligt mycket för att ge svar på det utan vi kastar oss in i nästa bildgåta.

Det här kan vara lite svårare. Vad föreställer bilden nedan? Skriv en kommentar och vinn ära och berömmelse (i alla fall lite här på bloggen)!

bild-2

Kommentarer

8 svar till ”Gissa bilden del LIV!”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Kan det vara tjänaren som Jakob/Isak sände ut för att få en hustru och tjänaren möter Rakel/Rebecka vid brunnen? Jag blandar ihop patriarkerna här…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för ditt svar Thorsten!

  2. Profilbild för Alma-Lena

    Tjänaren som möter Rebecka vid brunnen när Abraham skickat honom till Laban för att hitta en fru till Isak. Jag tycker det är så häftigt att tjänaren väljer en flicka som är så stursk att hon tilltalar en obekant man. En tuff brud ser han som lämplig fru till Isak. Man undrar om blivande svärfar Abraham höll med. Isak blev dock tröstad i sorgen efter sin moder så han verkar nöjd.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för ditt svar Alma-Lena!

  3. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Tjänaren som hittade frun Rebecka till Isak. Tänkte först när Jesus möte kvinnan vid brunnen men kom på att där fanns inga dromedarer med. De ser ut att ha det väldigt bra….

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för ditt svar Rosa!

  4. Profilbild för Simon
    Simon

    1 Mos 24:10-21.
    Eller Jes 60:6

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för ditt svar Simon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.