Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Bön om tro på att Gud är starkare

Ärkeängeln Mikael kastar ner Lucifer och ondskans anhang från himlen.

Ärkeängeln Mikael kastar ner Lucifer och ondskans anhang från himlen.

Ännu en ”fredagsbön” på Vandra Vägen. Jag hittade den här bönen i psalmbokens bönbok under Mikaelidagen och vill gärna be den med dig här, var du nu än finns just nu. Hjälp att tro på att det goda är starkare än det onda behöver vi nog alla ibland? Vi ber.

Gud, vad är det onda? Är det något man kan komma åt med enbart förnuftiga medel? Är den ondska vi ser på jorden bara åstadkommen av människor? Det måste finnas mer ondska i världen än vad som ryms i människors hjärtan.

 

Men genom din Sons uppenbarelse tror vi, att det också finns mer kärlek i världen än som ryms i våra hjärtan – och att din kärlekar stor nog att inte bara tända solar och människoliv, utan att till slut övervinna den kosmiska ondskan, draken som rör sig längst nere i tillvarons mest fördolda djup, helvetet på jorden.

 

Gud, rädda alla dem som lider under ondskan. Stå upp, Herre, utför din sak. Och när vi ber, i Jesu namn, hjälp oss tro att vi då rör vid den starkaste makten i universum. Ty din är visheten och äran och makten och starkheten i evigheternas evigheter. Amen. Lovat vare ditt namn.

Kommentarer

Ett svar till ”Bön om tro på att Gud är starkare”

  1. Profilbild för Simon
    Simon

    Amen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.