Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Om att få frågor som påverkar på djupet

 

Hajar du?

Hajar du?

Jag stötte på den här textrutan på internet. Det är från medlemmar i den katolska jesuitordern och budskapet är:

Innan han kontaktar oss (om att gå med) behöver den typiske unge mannen höra denna fråga tre gånger: Har du någonsin funderat på att bli en jesuit? Var en av de tre, ställ frågan!

 

IMG_7115

Det är väldigt konkret egentligen. Vare sig det gäller att bli jesuit eller annat vi kan bestämma oss om i våra liv så måste alternativet över huvud taget finnas på vår mentala karta om vi ska kunna ta ett sådant steg. Vi behöver få frågan några gånger om det här är något för oss.

Jag funderar en del på den här bilden och funderar på om det finns liknande frågor som jag borde bli bättre på att ställa. Det är också en konst att fråga folk om sådana saker så att det låter naturligt och som att man är genuint intresserad av svaret helt oavsett. Man måste nog ställa en fråga många gånger innan den ligger bra i munnen?

Kanske ”Vill du bli konfirmandledare?” ”Vill du vara med i vår grupp om att lära sig mer om den kristna tron?”, ”Vill du bli döpt?” och så vidare. Jag tror jag måste öva mig mycket i att fråga och se vad som händer. Gäller det dig också?

Har du exempel på sådant du hade önskat att någon frågat dig om, eller sånt du tror du borde fråga andra om mer? Skriv för allt i världen en kommentar så är jag idel öra!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.