Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

 

Glad advent!

Glad advent!

Hej käre bloggläsare. Ännu en gång söndag och här är några spridda tankar på den.

1, I början på veckan funderade jag djupt på vad jag skulle säga nu i söndagens predikan men långt om länge kom jag plötsligt på att jag inte alls ska predika på förmiddagsgudstjänsten. Den är ekumenisk och det är missionspastor Jakob som sköter det. Det var både skönt och snopet när jag ändå kommit en bit i tankarna.

2, Jag ska i alla fall få leda gudstjänsten i övrigt. Ölsremma kyrka klockan 10 om du finns i närheten. Dessutom ska jag döpa ett litet barn i Hulared och säga några ord på en luciagudstjänst på kvällen i Dalstorp.

3, En knepig grej med att vara så inkörd i det regelbundna gudstjänstlivet är att jag på något sätt mentalt alltid tycker det är större att predika på förmiddagsgudstjänst än på dop eller musikgudstjänst. Ofta är det helt tvärtom i åhörarantal men det har jag på något sätt svårt att få in i skallen.

4, Det är i alla fall adventssöndag nummer två och fokus ligger på ”Guds rike” -ett oerhört centralt tema i Jesu undervisning. Förra veckan mötte vi kungen som kommer till oss på åsnan och nu handlar det mer om vad det är för rike han har egentligen.

5, Och så får man sjunga fler adventspsalmer förstås. Kom o kom Immanuel till exempel, den är bäst.

6, Coolt för övrigt att vi är så först med lucia. En hel vecka innan det är på riktigt. Vad säger man för vettigt på en luciagudstjänst? Skriv ett tips till mig snabbt! 😉

7, Jag gillar julkalendern. Särskilt när Olof Wretling dyker upp. Sveriges roligaste man om du frågar mig.

8, Jobbar fortfarande på bloggposten utifrån Mammas Nya Kille.

9, Jag skriver inte så mycket om bebisar och sånt här men i förbigående kan jag ju nämna att det går rätt bra. Det är skönt att ha lite rutin sedan förut på föräldraskapet.

Vad gör du idag? Skriv en kommentar!

Kommentarer

2 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Simon
    Simon

    Har din mamma en ny kille? :-O

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är ett radioprogram du borde lyssna på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.