Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

5 länkar och en film till trons försvar

Att försvara sig mot krabbor kan man göra såhär. Ska man försvara tron är argument bättre. Och dikter.

Att försvara sig mot krabbor kan man göra såhär. Ska man försvara tron är argument bättre. Och dikter.

Jag latbloggar lite igen såhär på nyårsafton men här är faktiskt riktigt bra grejer. Här är 5 länkar och en film som dykt upp i mina flöden såhär kring jul.

1. 5 spännande saker jag hade missat med kristendomen. Bloggaren Sonja har nyligen hittat en kristen tro och berättar om sina insikter om att hon fattat mycket fel om vad den kristna tron handlar om.

2. 5 reasons why the story of Christmas is true. Det blir en hel del argument hit och dit idag på bloggen. Här är en artikel om själva julberättelsen.

3. ”Descent – a christmas poem”. Jag har ju som du vet en svaghet för poesi och här en en vacker engelsk juldikt jag önskar att jag själv hade skrivit. Ska man försvara tron så får man aldrig glömma poesin 😉

4. Vi lever i efterdyningarna av Jesus revolution, Joel Halldorf är något så unikt som en teolog som håller sig framme i samhällsdebatten. Här argumenterar han för att kristendomens stora (och nu hotade) gåva till världen är -människovärdet.

5. Så erövrade star wars universum, kanske lite off topic att skriva om star wars men det här berör också det sätt som star wars blivit religion på för många.

Och så var det dags för videon:

I samband med Richard Dawkins sverigebesök passar Stefan Gustavsson på credoakademin på att bemöta dennes argument mot att tro på Gud. Rätt roligt och bra tycker jag.

Idag ska jag leda en nyårsbön i Dalstorps kyrka  och så hörs vi här nästa år då. Kände mig tvungen att skriva så. Tönt som jag är. Gott nytt år på dig så småningom i alla fall!

Kommentarer

4 svar till ”5 länkar och en film till trons försvar”

  1. Profilbild för Sven-Erik Falk
    Sven-Erik Falk

    Gott nytt bloggår till dig Tomas.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack Sven-Erik! Detsamma!

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Intressant filmklipp. Det där med ”finjusterat” universum (begynnelsevillkor, naturkonstanter mm) ligger närma mina funderingar att lösa upp den artificiella motsättningen mellan kreationister och darwinister. Författaren David Bentley Hart har i polemik mot Dawkins skrivit boken ”Atheist Delusions” som en vän till mig håller på att översätta till svenska (Artos förlag blir det). Eftersom jag hjälpte till med naturvetenskapligt krävande textpassager fick jag ett ex, klart läsvärt, om än ibland lite väl polemiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.